9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de Zuid-Afrika en eSwatini rondreis

Deze self drive is een combinatie van kamperen en vaste accommodaties. U reist van Johannesburg naar het Kruger Park, Koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland), de Indische Oceaan kust, Hluhluwe National Park, de Drakensbergen en het Golden Gate National Park. Met deze pakketreis zorgen wij ervoor dat u bent gegarandeerd van overnachtingen op de mooiste locaties. Inclusief in deze reis zijn de autohuur en verzekering, alle accommodaties en de Garmin GPS. De Zuid-Afrika en Eswatini rondreis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Uw rondreis aanpassen

Optioneel is deze reis aan te passen door wellicht eerst naar het Golden Gate National Park te reizen. Tevens kan de route aangepast worden met bijvoorbeeld ook een bezoek aan Lesotho en het oversteken van de Sani Pas. Een mogelijkheid is ook aan het einde van de reis door te vliegen naar Kaapstad.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Zuid-Afrika en eSwatini
Zuid-Afrika en Swaziland
Zuid-Afrika
Olifanten Zuid-Afrika en Botswana

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Graskop
 • 3: Swadini
 • 4: Kruger National Park (Letaba)
 • 5 Kruger National Park (Satara)
 • 6: Kruger National Park (Lower Sabie)
 • 7: Kruger National Park (Berg en Dal)
 • 8: Malolotja National Park (eSwatini)
 • 9: Malolotja National Park (eSwatini)
 • 10: Mlilwane Game Sanctuary (eSwatini)
 • 11: Mkuze Game Reserve (Zuid-Afrika)
 • 12: Mkuze Game Reserve
 • 13: St. Lucia
 • 14: St. Lucia
 • 15: iSimangaliso Wetlands
 • 16: iMfolozi National Park/Hluhluwe
 • 17: iMfolozi National Park/Hluhluwe
 • 18: Drakensbergen National Park
 • 19: Drakensbergen National Park
 • 20: Golden Gate National Park
 • 21: Golden Gate National Park
 • 22: Suikerbosrand Nature Reserve
 • 23: Terugvlucht
house icon white 6 nachten B&B, lodge of self catering chalet
tipi tent icon white 16 nachten kamperen
car icon white 23 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

23dagen
1

Dag 1: Johannesburg

De eerste dag van de Zuid-Afrika en eSwatini rondreis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht. KLM arriveert in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend volgt de overdracht/instructie van uw 4×4 en dan kunt u de weg op voor uw eerste reisdag. U verblijft bij Somabula Nature Reserve campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de Panoramaroute in het oosten van Zuid-Afrika. Onderweg kunt u bijvoorbeeld stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. U verblijft bij Panorama View Restcamp.

Accommodatie: Self catering Chalet. Reisafstand: 350 km.

3

Dag 3: Swadini

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panoramaroute. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld. Aan het eind van deze dag wacht u bovendien de warme thermale bronnen van Swadini. U verblijft bij Forever Swadini Resort campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

4

Dag 4: Kruger National Park (Letaba)

Na het zien van de prachtige vergezichten op de Panoramaroute staat daarna het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen 4×4 auto en ook kunt u optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANPARKS, zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u kans om bijzondere nachtdieren te zien. U verblijft bij Letaba Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 170 km.

5

Dag 5 Kruger National Park (Satara)

Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het zuiden en het volgende camp, Satara Restcamp. Aangezien u zelf de wegen door het park kunt kiezen bent u compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Het rijden in het Kruger National Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

6

Dag 6: Kruger National Park (Lower Sabie)

Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming van vandaag. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife en met een beetje gelukt ziet u onderweg tijdens deze Zuid-Afrika rondreis een kudde olifanten of bijvoorbeeld de mooi getekende luipaard. U verblijft bij Lower Sabie Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

7

Dag 7: Kruger National Park (Berg en Dal)

Vandaag gaat u op weg naar het uiterste zuiden van het Kruger Park. Deze regio kenmerkt zich door een kleine rotsbergen en ligt over het algemeen iets hoger dan de rest van het park, waardoor het in de zomer aangenamer kan zijn qua temperatuur. Wilde honden en neushoorns worden hier vaak gespot. U verblijft bij Berg-en-Dal Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

8

Dag 8: Malolotja National Park (eSwatini)

Na het Kruger National Park vervolgt u deze Zuid-Afrika en Eswatini rondreis en steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk eSwatini. Malolotja kenmerkt zich door een schitterend landschap en is een waar wandelparadijs. U verblijft bij Malolotja Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

 

9

Dag 9: Malolotja National Park (eSwatini)

Een tweede dag bij Malolotja Campsite en een volledige dag vrij te besteden om het Malolotja National Park te ontdekken. Maak hier bijvoorbeeld een rustige wandeling of een stevige hike!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

10

Dag 10: Mlilwane Game Sanctuary (eSwatini)

Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, 4×4 tracks, paardrijden en ook mountainbiken behoren hier tot de mogelijkheden. U verblijft bij Mlilwane Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km.

11

Dag 11: Mkuze Game Reserve (Zuid-Afrika)

Vandaag is uw terugkomst in Zuid-Afrika, en wel in Mkuze Game Reserve. Dit reservaat is een goed bewaard geheim gebleven. Leeuwen, buffels en olifanten kom je hier niet tegen, maar bijvoorbeeld wel neushoorns, vele antilopen en wellicht zelfs een luipaard. U verblijft bij eMshopi Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km.

12

Dag 12: Mkuze Game Reserve

Nog een dag bij eMshopi Campsite. Een dag vol game drives in dit National Park waardoor u nog meer kans die dieren te spotten die nog ontbreken op de check list!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

13

Dag 13: St. Lucia

Vandaag gaat de Zuid-Afrika en eSwatini rondreis op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en het toeristische plaatsje St. Lucia. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een bootsafari een echte aanrader waardoor vele nijlpaarden en krokodillen van dichtbij gezien kunnen worden. U verblijft bij Sugar Loaf Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

14

Dag 14: St. Lucia

Tweede nacht bij Sugar Loaf Campsite. Een hele dag vrij te besteden in St. Lucia, bijvoorbeeld voor het ondernemen van activiteiten. Ga op een bootsafari of wandel langs de weidse stranden.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

15

Dag 15: iSimangaliso Wetlands

U vindt hier unieke flora en fauna maar ook vaak versperren neushoorns u de weg! Een unieke ervaring die alleen mogelijk is in dit bijzondere wildpark. De camping Cape Vidal ligt heerlijk vlak bij het strand.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

16

Dag 16: iMfolozi National Park/Hluhluwe

Vanaf de Indische Oceaan reist u vervolgens met uw 4×4 auto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe/iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier wederom de mogelijkheid de Big Five te spotten. U slaapt in een self catering safaritent bij iMfolozi Mpila Camp.

Accommodatie: Self-catering safaritent. Reisafstand: 110 km.

17

Dag 17: iMfolozi National Park/Hluhluwe

Tweede nacht bij iMfolozi Mpila Camp. Een heerlijke dag om game drives te maken en de zwarte neushoorn te spotten. Ook kunt u relaxen en genieten van het rustmoment in deze reis.

Accommodatie: Self-catering safaritent. Reisafstand: rustdag.

18

Dag 18: Drakensbergen National Park

Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken. U verblijft bij Didima Camp.

Accommodatie: Lodge. Reisafstand: 380 km.

19

Dag 19: Drakensbergen National Park

Nog een nachtje bij Didima Camp. Een vrije dag om Drakensbergen te ontdekken. Maak een dagtocht of een korte wandeling en relax bij de lodge in de middag.

Accommodatie: Lodge. Reisafstand: rustdag.

20

Dag 20: Golden Gate National Park

Een uniek gebied met zeer aparte rotsformaties. U kunt ’s ochtends wegrijden uit Drakensbergen en ’s middags aankomen bij het Golden Gate National Park. U verblijft bij Glen Reenen Restcamp. 

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

21

Dag 21: Golden Gate National Park

Nog een nacht Glen Reenen Restcamp. Golden Gate National Park is uitstekend om te wandelen en te fotograferen!

Accommodatie: Kamperen. Reisafstand: rustdag.

22

Dag 22: Suikerbosrand Nature Reserve

De laatste bestemming van deze selfdrive4x4 reis. Even nog rustig bijkomen van drie weken genieten en de balans opmaken. U slaapt in een self catering chalet bij Suikerbosrand Campsite.

Accommodatie: self-catering chalet. Reisafstand: 320 km.

23

Dag 23: Terugvlucht

Vandaag zit het er op! Terug naar het depot van uw 4×4-leverancier en uw transfer naar het vliegveld.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. De rondreis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.665,-
 • 6 personen Tarief per persoon € 1.385,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 258,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.180,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.790,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.475,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 258,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.680,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.145,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.740,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 258,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.180,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.790,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.475,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 258,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte m.u.v. Malolotja
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een duidelijke landkaart van Zuid-Afrika en eSwatini
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Malolotja campsite
Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie