9.2/10 op basis van 416 reviews

Malolotja Nature Reserve

Op de grens van Eswatini (voormalig Swaziland) met Zuid-Afrika ligt het Malolotja Nature Reserve. Een indrukwekkend bergpark met als hoogste piek de Ngwenya-berg van 1.829 meter hoog. In het park vindt u de laatste ongerepte bergwildernis van Eswatini. Het park varieert erg in natuur. Naast berglandschap omvat Malolotja graslanden en bushveld. De grootste waterval van Eswatini, de Malolotja-waterval, stort hier naar beneden. Het afwisselende gebied maakt dat u hier mooie wandelingen kunt maken.  Een van de meest bekende is de 3 uur durende wandeling naar de waterval. Er is niet overal evenveel begroeiing dus bescherm uzelf goed tegen de zon. Ondanks dat het geen wildpark is, zijn hier wel wilde dieren te zien zoals verschillende bokken en zebra’s.

In het park wordt een canopy tour georganiseerd met lokale gidsen. Tijdens deze tour glijdt u langs een zipline tussen de bergen en bomen door. Een spannende en indrukwekkende manier om het park vanuit een ander perspectief te bekijken.

Het grote voordeel van dit natuurpark is dat het nog relatief onontdekt is en u heerlijk kunt genieten van de vrijheid in de natuur.

U kunt Malolotja Nature Reserve bezoeken tijdens een van de Self drive 4×4 reizen op de route van het Kruger Park door Eswatini en Kwazulu Natal.

Activiteiten

Accommodaties in Malolotja Nature Reserve