9.2/10 op basis van 416 reviews

UMkhuze Game Reserve

Het UMkhuze Game Reserve is de noordwestelijke uitloper van het iSimangaliso Wetland Park. Dit reservaat is ideaal voor vogelliefhebbers. Meer dan 420 vogelsoorten leven in dit gebied.  Van de prachtige felgele Yellow Billed Greenbul tot de olijke kuifparelhoen. De meest bijzondere en kleurrijke exemplaren vliegen hier rond.

Naast de vele vogelsoorten vindt u hier de zeldzame cheetah, hyena’s, luipaarden, neushoorns, giraffes, impala’s en luipaarden. Het UMkuze Game Reserve biedt daarnaast een grote diversiteit aan natuur. Aan de oostelijke grens van het park vindt u de hellingen van het Lebombo gebergte, maar zodra u meer het park in gaat, vindt u ook savanne, bossen, moerassen en rivierbossen. Aan de noord- en oostkant van het park loopt de rivier met dezelfde naam als het park: de Mkuze-rivier. De verschillende landschappen zorgen ervoor dat hier veel verschillende diersoorten leven.

Vanuit de observatiehutten is het goed mogelijk wild te zien bij de waterplaatsen. Zeker in het droge seizoen komt een groot deel van de dieren hier voor water en verkoeling. De hutten bieden fantastische fotomogelijkheden. Ook bij de twee pannen in het park vindt u veel waterdieren. Onder andere krokodillen en nijlpaarden zijn te vinden bij de Nhlonhlela en Nsumo pan.

Het reservaat heeft een cultureel Zulu-dorp. Hier is het mogelijk een kijkje te nemen in de bijzondere levensstijl van de KwaJobe

Selfdrive4x4.com biedt u verschillende reizen langs het UMkuze Game Reserve.

Activiteiten

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in UMkuze Game Reserve