9.2/10 op basis van 416 reviews

iMfolozi Mpila Camp

Mpila Camp ligt in het zuidelijke deel van het Hluhluwe-iMfolozi Park in Zuid-Afrika. Dit park is een samenvoeging van de Hluhluwe en iMfolozi wildreservaten en beslaat ongeveer 93.000 hectare. Het Mpila Camp is het op één na grootste kamp in het Hluhluwe-iMfolozi Park. Het kamp biedt zelfstandige accommodaties en heeft geen restaurant. Er is wel een kampeerwinkel, maar hier is beperkt eten en drinken beschikbaar. Wilt u dus meer uitgebreid koken, dan is het van belang van te voren inkopen hiervoor te doen. Het Mpila Camp is niet omheind. Hierdoor lopen er verschillende dieren over het kamp, een bijzondere ervaring!

Doordat het kamp is gelegen op een heuvel biedt het een panoramisch uitzicht over het bushveld van het Hluhluwe iMfolozi Park. Bij een aantal safaritenten heeft u dit uitzicht zelfs vanaf de tent. Vanuit het kamp kunt u goed het iMfolozi-gedeelte van het wildreservaat ontdekken met uw 4×4 auto. Hier vindt u ook de populaire Sontuli-lus aan de uMfolozi-rivier.

De safari tenten van Mpila Camp zijn allemaal zelfstandig en zijn voorzien van beddengoed, handdoeken, bestek, servies en keukengerei. Gedurende de dag kunt u benzine tanken. Het aanbod kan echter onbetrouwbaar zijn, dus houd hier rekening mee.

Wij bieden verschillende self drive 4×4 reizen aan door Zuid-Afrika waarbij u overnacht in het iMfolozi Mpila Camp.

Accommodatie voorzieningen

  • Safaritenten met eigen badkamer
  • Self-catering
  • Elektriciteit tot 22.00 uur
  • Kleine supermarkt
  • Benzine overdag beschikbaar

Pakketreizen met deze accommodatie

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie