9.2/10 op basis van 421 reviews

Over de self drive Zuid-Afrika en Botswana reis

Met deze reis maakt u een indrukwekkende rondreis door Zuid-Afrika en Botswana. Het start- en eindpunt van deze 20-daagse reis is Johannesburg in Zuid-Afrika. De reis brengt u langs de meest bijzondere plekken zoals Kubu Island en Chobe National Park en laat u kennismaken met mooie safaridieren. Ben jij de avontuurlijke reiziger die wil overnachten op de meest bijzondere campings? Dan is deze reis voor jou!

Voor deze pakketreis door Zuid-Afrika en Botswana boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Moremi en Chobe, zodat je gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Ook de vaste accommodaties boeken wij vooraf. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Botswana en Zuid-Afrika
Third Bridge Botswana Reis
Botswana rondreis Moremi Game Reserve

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Pilanesberg National Park
 • 3: Goo-Moremi Gorge
 • 4: Khama Rhino Sanctuary
 • 5: Makgadikgadi National Park
 • 6: Maun
 • 7: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
 • 8: Moremi Game Reserve (Khwai North Gate)
 • 9: Chobe National Park (Savuti)
 • 10: Chobe National Park (Ihaha)
 • 11: Kasane
 • 12: Kasane
 • 13: Nata
 • 14: Lekhubu Island
 • 15: Francistown
 • 16: Tuli Block
 • 17: Tuli Block
 • 18: Marakele National Park
 • 19: Marakele National Park
 • 20: Terugvlucht
house icon white 4 nachten B&B of self catering chalet
tipi tent icon white 15 nachten kamperen
car icon white 20 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

20dagen
1

Dag 1: Johannesburg

Op de eerste dag van deze Zuid-Afrika en Botswana reis komt u aan in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht. U verblijft in de comfortabele B&B Sunrock Guest House of Country Park B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Pilanesberg National Park

Deze self drive reis door Botswana en Zuid-Afrika begint met een nacht in het Pilanesberg National Park. Hier is het bijvoorbeeld mogelijk om de eerste game drives te maken en vertrouwd te raken met de 4×4 en de kampeeruitrusting. U gaat kamperen bij Manyane Resort.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 180 km.

3

Dag 3: Goo-Moremi Gorge

Vandaag is een lange reisdag! U steekt de grens met Botswana over en reist naar Goo-Moremi Gorge, een diepe kloof die is omringd door heuvels, kliffen en prachtige watervallen. Hier heeft u kans om gemsbokken, koedoe’s en allerlei bijzondere vogels te spotten. U verblijft op de camping van het mooie Goo-Moremi Gorge Resort.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 420 km.

4

Dag 4: Khama Rhino Sanctuary

Een korte afstand vandaag. Vanaf Goo-Moremi Gorge reist u verder naar het noorden naar Khama Rhino Sanctuary in Botswana. In Khama kunt u vast wennen aan het rijden in het diepe zand van Botswana.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 140 km.

5

Dag 5: Makgadikgadi National Park

Vandaag reist u naar het Makgadikgadi National Park. Hier verblijft u op campsite Khumaga in het park. De locatie staat bekend om de grote zebramigratie. Grote kans dat u hier wildlife spot!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 400 km.

6

Dag 6: Maun

Een korte rit naar Maun. Na vier nachten kamperen verblijft u nu in de prachtige Discovery B&B met Nederlandse eigenaars. In Maun kunt u praktische zaken voor de reis regelen, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 160 km.

7

Dag 7: Moremi Game Reserve (Third Bridge)

Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar het Moremi Game Reserve. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd, compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te spotten. Ook zijn hier veel olifanten en antilopen. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

8

Dag 8: Moremi Game Reserve (Khwai North Gate)

De 4×4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij Khwai North Gate campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km.

9

Dag 9: Chobe National Park (Savuti)

Vanuit Moremi reist u naar het Noorden en diep het Chobe National Park in. Op de zanderige tracks komt de 4×4 goed van pas! In de loop van de middag komt u aan in Savuti campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (leeuwentroep) die op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De Channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

10

Dag 10: Chobe National Park (Ihaha)

Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha campsite. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopensoorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 140 km.

11

Dag 11: Kasane

Uw volgende bestemming is Kasane bij de Chobe Rivier. Langs de Chobe rivier kunt u naar het oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier onder andere mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

12

Dag 12: Kasane

Een volledige dag vrij te besteden, u verblijft nog een nacht in Chobe Safari Lodge. U kunt een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park, maar het is ook mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Dit is een reis van zo’n 160 km.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

13

Dag 13: Nata

Vandaag vervolgt deze Zuid-Afrika en Botswana self drive 4×4 reis terug naar het Zuiden. U rijdt naar Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Hier verblijft u op campsite Elephant Sands.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 320 km.

14

Dag 14: Lekhubu Island

Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming in Botswana. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 150 km.

15

Dag 15: Francistown

Vandaag vervolgt deze Zuid-Afrika en Botswana self drive naar Francistown. Deze stad heeft ongeveer 100.000 inwoners en is daarmee na Gaborone de grootste stad van Botswana. Hier kunt u boodschappen doen voor de komende dagen. De campsite van Woodlands Stop Over ligt iets ten noorden van de stad aan de Tati rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 300 km.

16

Dag 16: Tuli Block

De volgende bestemming is het Tuli Block in het Zuid-Oosten van Botswana. U verblijft in een self catering tent op Serolo Safari Camp aan de Limpopo rivier.

Accommodatie: self catering tent. Reisafstand: 300 km.

17

Dag 17: Tuli Block

Rustdag in het Tuli Block, u verblijft een tweede nacht bij Serolo Safari Camp. U kunt relaxen en aan de Limpopo rivier vindt u veel (water)vogels. Ook is Solomon’s Wall een aanrader om hier te bezoeken.

Accommodatie: self catering tent. Reisafstand: rustdag.

18

Dag 18: Marakele National Park

Vandaag reist u terug naar Zuid-Afrika. Het Marakele National Park is de laatste bestemming van deze mooie self drive reis door Zuidelijk Afrika. U verblijft op Marakele Bontle Restcamp, maar het is mogelijk de overnachting te upgraden naar een chalet om de reis in luxe af te sluiten.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 380 km.

19

Dag 19: Marakele National Park

Nog een nacht in Marakele Bontle Restcamp. Een complete dag om het National Park te verkennen en naar de top van de berg te rijden. Hier nestelt ook een bijzondere gieren populatie. Ook kunt u hier een afsluitende braai organiseren en terugkijken op een bijzondere reis.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

20

Dag 20: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. Vandaag is er tijd om uit te slapen of nog een game drive te maken. Vervolgens reist u terug naar Johannesburg. Na het afleveren van de auto bij het depot wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. Deze Zuid-Afrika en Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.210,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.825,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.660,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.140,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.830,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.210,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.825,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.135,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.805,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.540,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.305,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.925,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.615,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.735,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.230,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.850,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 186,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaarten van Zuid-Afrika en Botswana
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie