9.2/10 op basis van 419 reviews

Kruger National Park

Het Kruger National Park is misschien wel het meest bekende Zuid-Afrikaanse nationale park. Begin 19e eeuw ontstond de behoefte aan de bescherming van wilde dieren in Zuid-Afrika. Door toenemende jacht en stropers stelde president Paul Kruger in 1898 het Sabie Wildreservaat in. Door de jaren heen werd het reservaat steeds verder uitgebreid. In 1926 werd dit gebied het eerste nationale park van Zuid-Afrika, vernoemd naar een van de grondleggers.

Het park heeft tegenwoordig een oppervlakte van ongeveer 20.000 km², het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Ondanks het grote aantal toeristen dat hier komt, wordt het wild in het Krugerpark goed beschermd. U mag hier dan ook  alleen uit de auto stappen op plekken waar dit is aangegeven en op de campsites. Of natuurlijk wanneer u met een gids meegaat op een guided walk.

In het Krugerpark is meer dan genoeg te doen. Bij een game drive door dit park heeft u grote kans de big five te spotten. In het park leeft de grootste populatie Afrikaanse olifanten ter wereld. Ook giraffes, impala’s, zebra’s, hyena’s en nijlpaarden zult u hier zeer waarschijnlijk tegenkomen. Daarnaast kunt u met een gids een wandeling maken door het park en wild spotten. Het zuiden van het park is vrij dichtbevolkt, het noorden is een stuk rustiger.

Selfdrive4x4.com biedt verschillende reizen langs het Kruger National Park.

Activiteiten

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in Kruger National Park