9.2/10 op basis van 421 reviews

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park is een uniek park aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het park staat dan ook niet zonder reden op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het beslaat ruim 220 kilometer kustlijn en loopt van St. Lucia (ongeveer 275 kilometer boven Durban) naar de Mozambikaanse grens. Met 3280 km² is het het op twee na grootste park van Zuid-Afrika. Het park voegt een aantal afhankelijke natuurreservaten samen en kent door haar omvang maar liefst acht verschillende ecosystemen. Alleen al rijden door het park is prachtig. Het biedt een combinatie van flora die je niet vaak ziet.

Het park kent een gigantische diversiteit, de meest uiteenlopende Afrikaanse natuur en grote verscheidenheid aan flora en fauna. Wanneer u door dit park reist, ontdekt u telkens een compleet nieuw gebied. Naast moeraslanden vindt u hier het Ubombo-gebergte, graslanden en bossen. Aan het water zijn er onder andere mangroves, brede stranden en koraalriffen.

Het Isimangaliso Wetland Park heette eerder het Greater St. Lucia Wetland Park, maar door verwarring met het Caribische eiland St. Lucia werd de naam veranderd.  Het woord  ‘isimangaliso’ betekent in het Zoeloe ‘een wonder’.

Selfdrive4x4.com biedt u verschillende reizen door Zuid-Afrika die dit bijzondere park bezoeken.

Activiteiten

Accommodaties in iSimangaliso Wetland Park