9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de Namibië selfdrive

Met maar liefst 22 dagen tot uw beschikking kunt u in een rustig reistempo Namibië verkennen. Tijdens deze self drive 4×4 pakketreis worden alle hoogtepunten bezocht, zoals de Himba bij de Epupa Falls in het uiterste Noorden, de rode zandduinen bij Sossusvlei, het desolate Deadvlei, de Namib woestijn, Swakopmund en de Atlantische kust, Spitzkoppe, Damaraland, Kaokoland, Etosha National Park en het Waterberg Plateau National Park. En natuurlijk niet te vergeten de Fish River Canyon bij Ais-Ais.

De Namibië selfdrive is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Voor een kortere Namibië selfdrive zie deze 14-daagse reis of de 18-daagse variant.

Bent u op zoek naar een combinatie met Botswana, bekijk dan deze 24-daagse Namibië en Botswana selfdrive: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namibie-botswana-self-drive-rondreis/.

Namibië self drive Sossusvlei Gemsbok
Namibië rondreis Sossusvlei
Elephant Namibia

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Marienthal
 • 3: Keetmanshoop
 • 4: Ai Ais/Fish River Canyon
 • 5: Aus
 • 6: Sesriem
 • 7: Sossusvlei/Solitaire
 • 8: Swakopmund
 • 9: Spitzkoppe
 • 10: Ugab Rhino
 • 11: Twyfelfontein
 • 12: Khowarib
 • 13: Epupa Falls
 • 14: Kunene River
 • 15: Etosha National Park (Olifanstrus)
 • 16: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 17: Etosha National Park (Halali)
 • 18: Etosha National Park (Namutoni)
 • 19: Waterberg Plateau National Park
 • 20: Waterberg Plateau National Park
 • 21: Windhoek
 • 22: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 3 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 18 nachten kamperen
car icon white 21 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

22dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van u self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. U verblijft bij Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Marienthal

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Marienthal. Rijdend richting de Kalahari krijgt u direct een indruk van de uitgestrektheid van Namibië. Een makkelijke eerste reisdag zodat u kunt wennen aan de auto en het links rijden. Aan het begin van de middag kunt u aankomen bij de Kalahari Anib Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 320 km.

3

Dag 3: Keetmanshoop

Vandaag gaat u verder op weg naar het zuiden. Hier vindt u het Kokerbomenbos en Giant’s Playground, een zeer karakteristieke rotsformatie. De Kokerbomen zijn vreemde en zeldzame Aloë-achtige bomen. De holle stammen worden door de Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Hier zijn prachtige landschapsfoto’s te schieten. U verblijft bij Quivertree Forest Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 280 km.

4

Dag 4: Ai Ais/Fish River Canyon

Na het opbreken van het kamp wordt koers gezet naar de één na grootste canyon ter wereld: De Fish River canyon. Vervolgens rijdt u door een fantastisch landschap naar de warm water hotsprings van Ai Ais. U kunt hier ontspannen in het warme (45 graden) binnen- en buitenbad. U verblijft bij de campsite van Ai-Ais Hotsprings Spa.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 270 km.

5

Dag 5: Aus

Na eerst nog ’s ochtends vroeg een heerlijk “stoombad” genomen te hebben is er vandaag weer een flinke rit richting het noordwesten. Vandaag gaat u het landschap en de rust van Namibië echt goed ervaren. In Klein Aus is het heerlijk wandelen en u kunt de wilde paarden van Namibië spotten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een mountainbike trail te doen. U verblijft bij Desert Horse campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 350 km.

6

Dag 6: Sesriem

Vandaag op weg naar de Sossusvlei. Deze prachtige zandduinen worden door velen beschouwd als het hoogtepunt van hun reis door Namibië. De weg naar Sesriem is trouwens helemaal niet vervelend. Na elke bocht is er weer een mooi fotomoment. Niet te lang blijven fotograferen anders komt u niet voor het donker aan bij Sesriem Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 350 km.

7

Dag 7: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

8

Dag 8: Swakopmund

Na het verblijf bij Sesriem en Solitaire gaat uw self drive reis nu verder. De volgende bestemming is de Skeleton Coast en Swakopmund aan de Atlantische Oceaan. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is Desert Breeze B&B met een uniek uitzicht. In Swakopmund is het mogelijk om te dineren in een restaurant.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

9

Dag 9: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

10

Dag 10: Ugab Rhino

Vandaag gaat u dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijk om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is een extra omweg van ca. 80 km).

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

11

Dag 11: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, liggen vandaag voor de wielen op weg naar Twyfelfontein. De route gaat door een landschappelijk unieke en ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren de gehele dag te gebruiken voor deze route. Want hoewel de reisafstand kort is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. U verblijft bij Mowani Camp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

12

Dag 12: Khowarib

Vandaag staat een niet al te lange rit op de planning. U kunt na een rustige start op uw gemak dieper het ruige noorden in trekken. Onderweg maakt u al kans Himba’s en Herrero’s tegen te komen. U kampeert bij Khowarib Lodge.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 180 km.

13

Dag 13: Epupa Falls

Vanaf de Khowarib Lodge campsite reist u via Opuwo verder naar de Epupa Falls. Hier stort de Kunene rivier zich naar beneden. Door het vele water en de brede rivier is er een soort delta ontstaan met hoge palmbomen. U heeft tijd om de Himba te bezoeken en de watervallen te bekijken. Het kamperen is hier vlak naast de watervallen op Epupa Falls Restcamp tussen de palmbomen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

14

Dag 14: Kunene River

In de ochtend kunt u de watervallen bezoeken en nog relaxen op de campsite. Vervolgens is er een korte rit langs de rivier naar het oosten en de Kunene River Lodge. Er zijn enkele (meestal) droge rivierbeddingen die u moet doorkruisen. Recent is de weg verbeterd en alleen in de regentijd bestaat de kans dat u niet de weg langs de Kunene rivier kunt gebruiken en dat u moet omrijden. Bij de Kunene River Lodge is een aanrader de sunset cruise. Wanneer u niet zelf wilt koken kunt u hier eten in het kleine restaurant.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

15

Dag 15: Etosha National Park (Olifanstrus)

Vanaf de Kunene River Lodge heeft u twee opties om naar Olifantsrus Camp in het Etosha National Park te reizen. Via Ruacana of Opuwo. Olifantsrus is gelegen in het westelijke deel van het park niet ver van de Etosha Galton Gate. Olifantsrus is een locatie die in het verleden als aboittair is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is er een mooie campsite met uitzichttoren en verlichte drinkplaats. In totaal gaat u vier nachten in Etosha verblijven in vier verschillende restcamps.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 320 km.

16

Dag 16: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Olifantsrus gaat uw self drive reis nu naar Okaukuejo Restcamp verder naar het centrale deel van het Etosha National Park. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

17

Dag 17: Etosha National Park (Halali)

Een derde dag in Etosha National Park, u heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Bij het Halali Restcamp kunt u in de avond bij de verlichte drinkplaats bijzondere dieren spotten. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

18

Dag 18: Etosha National Park (Namutoni)

De vierde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni Restcamp te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

19

Dag 19: Waterberg Plateau National Park

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet (werelds grootste). Daarna reist u verder door via naar de Waterberg Plateau campsite. In Grootfontein kunt u eventueel nog proviand in slaan voor de laatste dagen van deze 4×4 reis door Namibië.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

20

Dag 20: Waterberg Plateau National Park

Een tweede nacht bij Waterberg Plateau campsite. Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied wat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga hier bijvoorbeeld mee op een guided hike met de plaatselijke rangers.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

21

Dag 21: Windhoek

Vandaag gaat u terug reizen naar Windhoek. Na het inleveren van de 4×4 auto wordt u naar de accommodatie voor de laatste nacht gebracht. U verblijft bij Arebbusch Travel Lodge.

 

22

Dag 22: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. In de ochtend kunt u relaxen (bij het zwembad) of nog een bezoek brengen aan de stad. Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht. Met een shuttle service wordt u naar het vliegveld gebracht.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2024 en 2025. De 22-daagse Namibië self drive is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.740,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.445,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.770,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.730,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.740,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.445,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.130,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.705,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.420,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.365,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.855,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.530,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.880,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.225,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.810,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 195,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie