9.2/10 op basis van 416 reviews

Golden Gate Highlands National Park

Zandstenen formaties en uitgestrekte graslanden kenmerken het Golden Gate Highlands National Park. Wanneer de zon hier in de namiddag op schijnt, krijgen de formaties een bijzondere gouden gloed, waar het park zijn naam aan dankt. In 1963 werd het park opgericht om de kliffen te beschermen.

Het park leent zicht uitstekend voor wandeltochten met prachtige uitzichten. Van kortere tochten tot een indrukwekkende tweedaagse trail. Het leuke aan dit park is dat het nog redelijk onontdekt is. Zo kunt u gemakkelijk tijden lopen zonder andere reizigers tegen te komen.

Het is ook mogelijk het park te bezichtigen met een 4×4 auto. Zo kunt u langs de verschillende uitkijkpunten rijden en een kleine game drive maken. In het park leven onder andere reebokken, witstaartgnoes,  bergrietbokken, jakhalzen, lammergieren, zwarte arenden en steppe-arenden.

Een andere leuke bezienswaardigheid is het openluchtmuseum in het park. Het Basotho Cultural Village is een nagebouwd dorp van de Basotho-stam waar acteurs het leven naspelen. Leuk en leerzaam om hier eens een kijkje te nemen! Tevens kunt u er ook overnachten. Andere accommodaties zijn o.a. Glen Reenen Rescamp en de Highlands Mountain Retreat.

Selfdrive4x4.com biedt verschillende reizen in Zuid-Afrika die het Golden Gate Highlands National Park bezoeken.

Accommodatie:

Glen Reenen Restcamp, kamperen en chalets/huisjes (self catering)

Hiking Trails:

  • Wodehouse Trail
  • Ribbok Hiking Trail (2 dagen)
Golden Gate Highlands National Park
Glen Reenen Restcamp
Golden Gate National Park

Accommodaties in Golden Gate Highlands National Park