9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de 3 op reis Botswana Roadtrip

Wilt u net zoals Chris Zegers van 3 op reis een Botswana Roadtrip beleven? Met een 4×4 auto op avontuur in Afrika de wilderness van Botswana ontdekken? Dat kan!

Wij bieden u de Botswana reis van 3 op Reis aan. In het groene seizoen extra speciaal! Wilt u de reis verlengen of meer luxe accommodaties inpassen, dan kan dat natuurlijk. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Botswana te bieden heeft.

Dit is een prachtige self drive reis waarbij u de meest bijzondere gebieden van Botswana gaat bezoeken. Met deze reis bezoekt u onder andere het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn (Central Kalahari Game Reserve) en vervolgens het Nxai Pan National Park.

Deze Botswana roadtrip is 13 dagen puur self drive 4×4 avontuur met kamperen midden in de ruige natuur. Wilde dieren in het kamp, eindeloze vergezichten, prachtige zonsondergangen en bijzondere 4×4 routes. Het kamperen wordt afgewisseld met vaste accommodaties, zo verblijft u ook in B&B en/of lodge accommodaties en wisselt u avontuur af met comfort. De roadtrip is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Botswana met detailkaarten van de verschillende wildparken

Bekijk hier op de website van BNNVARA de reis  van Chris Zegers en het 3 op Reis team: Botswana Roadtrip

Zuid-Afrika en Botswana
Leeuw
3 op reis Botswana

Dagschema

 • 1: Maun
 • 2: Moremi Game Reserve
 • 3: Moremi Game Reserve
 • 4: Moremi Game Reserve
 • 5: Maun
 • 6: Ghanzi
 • 7: Central Kalahari Game Reserve
 • 8: Central Kalahari Game Reserve
 • 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)
 • 10: Makgadigadi National Park
 • 11: Nxai Pan
 • 12: Maun
 • 13: Terugvlucht
house icon white 3 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 9 nachten kamperen
car icon white 13 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

13dagen
1

Dag 1: Maun

Op de eerste dag van deze Botswana roadtrip komt u aan in Maun. Na overdracht van de 4×4 auto heeft u tijd om proviand in te slaan voor de komende reis. De overnachting is in B&B Discovery Bed & Breakfast zodat u ook de volgende dag uitgerust aan het 4×4 avontuur kunt beginnen!

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 10 km.

2

Dag 2: Moremi Game Reserve

Vandaag laat u de bewoonde wereld achter u en gaat u vervolgens op weg naar het indrukwekkende Moremi Game Reserve. De weg naar Xakanaxa Campsite (alternatieven Third Bridge, Khwai en Maqwee) is alvast een grote game drive waar u al veel mooie dieren zult spotten. In de loop van de middag komt u aan op de campsite en na het opbouwen van het kamp kunt u ook een game drive maken op zoek naar het groot wild.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

3

Dag 3: Moremi Game Reserve

U verblijft in Xakanaxa Campsite (of alternatief). Een volledige dag te besteden in het Moremi Game Reserve. Prachtige 4×4 routes en het is goed mogelijk hier ook leeuwen, olifanten, giraffes, impala en bijvoorbeeld leeuwen te spotten. Tevens heeft u ook de mogelijkheid een (optionele) bootexcursie te maken in de Okavango Delta.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 20 – 40 km game drives.

4

Dag 4: Moremi Game Reserve

Nog een nacht bij Xakanaxa Campsite (of alternatief). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en ook het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. Ga bijvoorbeeld zeker langs bij de Paradise Pool en ook het Dead Tree Island.

Wanneer u de gehele reis van 3 op Reis wilt volgen is deze nacht in niet te kamperen maar tegen een meerprijs bij de luxe Okuti Lodge te verblijven.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 20-40km game drives.

5

Dag 5: Maun

Na een drie dagen in wildernis van het Moremi Game Reserve reist u terug naar het zuiden. U overnacht in de Okavango River Lodge in Maun voor u de volgende dag verder rijdt naar Ghanzi en de San Bushmen. Optioneel (niet inclusief) is om vanuit Maun een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken. Het 3 op Reis team heeft bijvoorbeeld een rondvlucht gemaakt met een helicopter.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 120 km.

6

Dag 6: Ghanzi

U reist verder naar Ghanzi, waar u overnacht op de Palm Afrique. Een oase vlakbij Ghanzi. Deze lodge ondersteunt ook de lokale samenleving door werkgelegenheid. De San nemen u ook graag mee in hun leefwijze en u kunt hier meedoen aan verschillende activiteiten. Op weg naar Ghanzi kunt u het Kuru Art project bezoeken. Daar is tevens een craft shop met mooie handgemaakte sieraden en souvenirs.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 290 km.

7

Dag 7: Central Kalahari Game Reserve

Vanuit Ghanzi reist u nu terug naar het Oosten en vervolgens het Kalahari Game Reserve. Er zijn drie dagen om game drives te maken in dit uitgestrekte gebied. U verblijft tijdens deze Botswana roadtrip op 3 verschillende locaties zodat u een heel groot deel van dit enorme reservaat kunt verkennen. De eerste nacht verblijft u op de Motopi Campsite. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook is er een kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden bijna altijd wel gezien. Antilopen die u kunt spotten zijn bijvoorbeeld  de gemsbok met zijn lange hoorns en de elegante springbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

8

Dag 8: Central Kalahari Game Reserve

Na Motopi staat vervolgens nu Passarge Valley op het programma. Na de ochtend game drive verplaatst u het kamp vervolgens naar de volgende kampeerplaats. Het gehele verblijf in de Kalahari Woestijn is een grote game drive. U zult weinig andere toeristen tegenkomen in dit uitgestrekte gebied.

Accommodatie: Kamperen. Reisafstand: 60 km.

9

Dag 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)

De derde dag in de Kalahari. Vandaag reist u door naar Deception Valley. Bekend van Cry of the Kalahari‘. U kunt de directe route kiezen of er zelf ook een grote game drive van maken en de route te kiezen via de Leopard Pand en Sunday Pan. In het begin van de middag komt u vervolgens aan op de Kori Campsite welke is gelegen aan de rand van Deception Valley.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 80 km.

10

Dag 10: Makgadigadi National Park

Vandaag kunt u ook starten met een ochtend game drive en vervolgens verlaat u het Central Kalahari Game Reserve. U rijdt verder naar het Makgadikgadi Pans National Park. Daar verblijft u op de Khumaga campsite bij de Boteti rivier.

Wanneer u het complete schema van het 3 op Reis team wilt volgen kunt u ook tegen een meerprijs overnachten bij het bijzondere Meno a Kwena camp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 155 km.

11

Dag 11: Nxai Pan

Vandaag gaat de reis dwars door het Makgadikgadi Pans National Park en vervolgens rijdt u het Nxai National Park in. De bestemming vandaag zijn de Baines Baobabs (Baines Baobabs Campsite). Een bijzonder groep Baobab bomen welke hun naam danken aan de kunstenaar en explorer Thomas Baines.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

12

Dag 12: Maun

In de vroeg ochtend kunt u nog een game drive maken in het Nxai pan National Park. Daarna reist u terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat vervolgens over de asfalt weg. In de middag kunt u bij B&B Okavango River Lodge uitrusten en nagenieten van het avontuur.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 140 km.

13

Dag 13: Terugvlucht

In de ochtend is er nog tijd om te relaxen en na te genieten van deze bijzondere Botswana reis. In het begin van de middag kunt u terugvliegen naar huis. Ook is het mogelijk om door te vliegen naar een andere bestemming zoals Kaapstad en daar deze Botswana reis af te sluiten.

Reisafstand: 10 km.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2024 en 2025. Deze Botswana Roadtrip (speciaal voor het groene seizoen) is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (bijvoorbeeld de Landcruiser of ook een 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.055,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.650,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.395,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.415,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.915,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.055,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.650,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.395,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.995,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.620,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.385,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.145,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.715,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.440,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.505,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.975,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.635,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 123,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een duidelijke landkaart van Botswana met detailkaarten van de verschillende wildparken
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie