9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de Namibië en Botswana Wildlife en Zoutpannen reis

Een avontuurlijke 24-daagse Namibië en Botswana rondreis door de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met safaridieren & zoutpannen van Botswana. Tijdens deze 4×4 rondreis verkent u deze twee bijzondere landen in Zuidelijk Afrika. Deze reis bevat een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Op het reisprogramma staan onder andere de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, de Makgadigadi Zoutpannen alsook het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). Moremi staat in Botswana ook garant voor het zien van de safaridieren in een echte Afrika & bush setting. Ook bezoekt u bij deze reis het bijzondere Kubu Island midden in de zoutpannen van Botswana.

Bij deze self drive rondreis door Namibië & Botswana wordt kamperen afgewisseld met vaste accommodaties. Zo kunt u na een aantal nachten kamperen vervolgens ook weer genieten van meer luxe. De reis kan natuurlijk ook aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support tijdens uw reis
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Selfdrive4x4.com reis app met reisroute en alle informatie op uw telefoon
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Namibië en Botswana
Spitzkoppe Namibië - Rondreis Namibie
Gemsbok Etosha National Park
Namibie en Botswana Muchenje Camp

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sossusvlei/Solitaire
 • 4: Swakopmund
 • 5: Spitzkoppe
 • 6: Twyfelfontein
 • 7: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 8: Etosha National Park (Halali)
 • 9: Etosha National Park (Namutoni)
 • 10: Rundu
 • 11: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 13: Chobe River Camp
 • 14: Kasane (Botswana)
 • 15: Kasane (Victoria Falls)
 • 16: Nata
 • 17: Kubu Island
 • 18: Gweta
 • 19: Maun
 • 20: Moremi Game Reserve Area
 • : 21 Moremi Game Reserve Area
 • 22: Ghanzi
 • : 23 Windhoek
 • 24: Terugvlucht
house icon white 5 nachten lodge of B&B
tipi tent icon white 18 nachten kamperen
car icon white 23 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

24dagen
1

Dag 1: Windhoek

Nadat u aangekomen bent in Windhoek start de eerste dag van uw self drive reis waarbij u zowel Namibië en Botswana gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u welkom geheten en opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de auto. Vervolgens ontvangt u een uitgebreide instructie en na het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. De eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek bij de Arebbusch Travel Lodge, zodat u ook voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en bijvoorbeeld boodschappen te doen in het nabij gelegen winkelcentrum en ook kennis kunt maken met de 4×4 auto.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 40 km.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag ook vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Rehoboth en vervolgens ook de Remshoogte Pass en u zult in de middag aankomen in Sesriem. U verblijft op de Sesriem campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen gaat uw rondreis Namibie Botswana vervolgens verder naar de volgende bestemming: Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuiseb Canyon en daarna ook de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In de loop van de middag komt u vervolgens aan in Swakopmund. Pas op met te hoge snelheden op de gravelwegen! 80 km per uur maximaal. In Swakopmund kunt u bijvoorbeeld ook nog een optionele activiteit ondernemen zoals sandboarden. U verblijft bij Desert Breeze aan de rand van de zandduinen.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u ook nog tijd om bijvoorbeeld Swakopmund te verkennen en ook boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige rotsen van Spitzkoppe. Een prachtig gebied met wandel en ook klauter mogelijkheden met fenomenale vergezichten! Optioneel is deze ochtend bijvoorbeeld eerst naar de zeerobben kolonie bij Cape Cross te rijden en vervolgens de reis te vervolgen naar Spitzkoppe.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km (via Cape Cross 290 km).

6

Dag 6: Twyfelfontein

Vandaag gaat u op weg naar Twyfelfontein door een landschappelijk mooie en unieke route in Damaraland. Onderweg kunt u ook de Organ Pipes en het Petrified forest bezoeken. U verblijft bij Mowani Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 224 km.

7

Dag 7: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Twyfelfontein gaat uw self drive reis vervolgens nu naar het Etosha National Park. In totaal verblijft u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u bijvoorbeeld grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn ook een echte aanrader. U kunt deze ook gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. De eerste nacht verblijft u in het Okaukuejo Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

8

Dag 8: Etosha National Park (Halali)

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft bijvoorbeeld de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Bij het Halali Restcamp kunt u ’s avonds ook bij de waterhole van Halali wilde dieren spotten. Het is niet ongewoon hier bijvoorbeeld hyena’s, olifanten en of neushoorns te zien.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

9

Dag 9: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting het Namutoni Restcamp. Maak zeker een tussenstop bij de viewpoint op de zoutpan. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive rondreis Namibie Botswana naar Namutoni te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

10

Dag 10: Rundu

In de ochtend heeft u bijvoorbeed nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni kamp. Vervolgens breekt u het kamp op en laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is een asfaltweg. Onderweg kan bijvoorbeeld ook een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en kunt u bijvoorbeeld proviand inslaan in de stad (Grootfontein). Tevens passeert u ook diverse souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt. U verblijft bij de n’Kwazi Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 420 km.

11

Dag 11: Okavango Delta (Ngepi Camp)

De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige en korte rit van 210 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier aan het begin van de “panhandle” van de Okavango Delta. In de middag is er bijvoorbeeld tijd om het nabij gelegen, kleine maar verrassende Mahango NP te bezoeken. Ook kunt u een duik nemen in het zwembad in de rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 210 km.

12

Dag 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)

Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is ook mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak ook op het water van de Okavango Rivier met een lokale gids. Aanrader!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

13

Dag 13: Chobe River Camp

Vanuit Ngepi Camp rijdt u nu verder naar het Oosten door de Caprivi Strip. In de loop van de middag komt u aan bij Chobe River Camp, gelegen aan de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

14

Dag 14: Kasane (Botswana)

Een korte rit naar de grens met Botswana. Vervolgens reist u door naar Kasane waarbij wij u adviseren via de Chobe Riverfront te rijden. In het Chobe National Park daar heeft u bijvoorbeeld goede kans diverse antilopen te zien en ook olifanten en buffels. Wanneer u via het Chobe National Park gaat rijden bent u ca. 3-5 uur onderweg afhankelijk van wat u gaat tegen komen aan dieren. De eindbestemming voor vandaag is Kasane in Botswana, gelegen op de grens met Namibië, Zambia en Zimbabwe. De campsite kent ook een verlichte waterhole waar u zeker olifanten van zeer dichtbij kunt gaan zien. U verblijft bij Senyati.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 80 km.

15

Dag 15: Kasane (Victoria Falls)

U verblijft nog een nacht bij Senyati.Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of nog een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Relaxen in het kamp is natuurlijk ook mogelijk.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

16

Dag 16: Nata

Vanuit Kasane gaat u deze Namibie en Botswana reis vevolgens naar het Zuiden. Optioneel is nog in de ochtend een game drive te maken in het Chobe National Park. Vervolgens rijdt u verder naar Elephant Sands waar u dan in de middag zult aankomen. Wanneer u direct naar Nata gaat rijden heeft u ook de optie om bijvoorbeeld de Nata Bird Sanctuary te bezoeken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 300 km (excl. game drives).

17

Dag 17: Kubu Island

Net buiten Nata verlaat u het asfalt en start de stoffige rit naar Kubu Island. Via diverse slingerende tracks rijdt u naar het Zuiden. De door ons geleverde GPS maakt zichzelf hier erg nuttig. Onderweg passeert u een cattle post en een van de grote veehekken. Na het passeren van het veehek start vervolgens het laatste stuk van de route naar Kubu Island. Dit eiland vol Baobab bomen is een van de meest bijzondere locaties in Botswana. Na het opbouwen van het kamp heeft u ook de mogelijkheid te voet het eiland te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand 80 km.

18

Dag 18: Gweta

Na een rustige start waarbij u ook nog alle gelegenheid heeft om rond te struinen over Kubu Island vervolgt u de reis naar Gweta. De rit gaat terug naar het Noorden en na het passeren van het veehek vervolgens naar het Westen. Via slingerende tracks komt u uit op de Nwetwe zoutpan. Deze uitgestrekte vlakte gaat u oversteken met de 4×4. Het ruimtelijke gevoel is enorm, tot aan de horizon is er niets te zien. In de middag komt u aan in Gweta. U verblijft bij Planet Baobab.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

19

Dag 19: Maun

Een korte rit naar Maun. Na 9 nachten kamperen verblijft u nu in een lodge. In Maun kunt u praktische zaken regelen voor de reis, bijvoorbeeld boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen en ook de permit regelen voor het Moremi Game Reserve. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: chalet. Reisafstand: 200 km.

20

Dag 20: Moremi Game Reserve Area

Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar Moremi. Campsite Mbudi ligt fantastisch gelegen aan de rand van de Okavango Delta. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd, compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Ook zijn hier veel olifanten en antilopen. De camp is niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Een bijzondere ervaring!

Alternatieven afh. van de beschikbaarheid voor Mbudi zijn Khwai, Third Bridge, Magotho, Xakanaxa en South Gate Camp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

21

Dag: 21 Moremi Game Reserve Area

U verblijft nog een nacht bij Mbudi. Vroeg opstaan voor de ochtend game drive! U heeft vandaag ook de hele dag om te speuren naar wilde dieren. U heeft een bijvoorbeeld een goede kans leeuwen, olifanten, antilopen, hyena’s en luipaarden te zien. Dit camp is niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Alternatief vanuit Mbudi is het maken van een mokoro excursie.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

22

Dag 22: Ghanzi

Na het opbreken van het kamp gaat deze selfdrive4x4 reis nu terug naar de bewoonde wereld. Na twee nachten in het Moremi Game Reserve reist u vervolgens via Maun naar Ghanzi. De rit naar Ghanzi midden in de Kalahari Woestijn is een makkelijke reis. Na de zandwegen door de parken en het gravel richting Maun rijdt u vervolgens nu weer op een asfaltweg. Wanneer u op tijd aan komt is het bijvoorbeeld mogelijk ook nog een activiteit te ondernemen met de Bushmen. U verblijft bij Palm Afrique.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 400 km.

23

Dag: 23 Windhoek

Na het ontbijt rijdt u naar Windhoek. Onderweg passeert u de grens met Namibië. Nadat u bent aangekomen in Windhoek levert u de auto vervolgens in bij de verhuurder aan het einde van de middag. Vandaar wordt u vervolgens naar uw accommodatie gebracht. u verblijft bij de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 530 km.

24

Dag 24: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. Er is tijd om bijvoorbeeld wat souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld het craft centre midden in de stad. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht wordt u opgehaald bij de accommodatie en daarna naar het vliegveld gebracht.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2024 en 2025. Deze Namibië en Botswana rondreis met 4x4 is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.340,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.930,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 217,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.470,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.650,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 217,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 3.060,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.440,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.990,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 217,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.470,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.650,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 217,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaarten van Namibië en Botswana
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support
Selfdrive4x4.com reis app

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie