9.2/10 op basis van 421 reviews

Sossusvlei / Sesriem

De Sossusvlei is de bekendste plek en het handelsmerk van Namibië. Jaarlijks bezoeken vele toeristen deze indrukwekkende klei-vallei in de Namibwoestijn. De vallei wordt omringd door grote roodoranje zandduinen die bij zonsopkomst voor een spectaculair schouwspel zorgen. Deze zandduinen strekken zich uit over de vlakte met savannegras. De klei-vallei kent een aantal verschillende plekken. Hiervan is Deadvlei het meest indrukwekkend door de dode acaciabomen. De witte vlei met zwart gebrande bomen en de rode zandduinen op de achtergrond leveren waanzinnige foto’s op.

Overnachten in de buurt van de Sossusvlei doet u in Sesriem. Dit dorpje is als het ware de toegangspoort tot de Sossusvlei. ’s Ochtends vroeg  reizen veel toeristen naar de Sossusvlei. Vertrek dus niet te laat om voor zonsopkomst bij de zandduinen te zijn. De zonsopkomst over de zandduinen biedt een waanzinnig schauwspel.

Vanuit Sesriem kunt u ook de Sesriem Canyon bezoeken, een zandstenen canyon die is uitgeslepen door het water van de Tsauchab rivier. Deze rivier staat meestal droog en biedt de mogelijkheid door de canyon te wandelen. De bekende Deadvlei is ook goed te bezoeken vanaf hier. In het dorp zelf zijn een aantal restaurants bij lodges waar u kunt eten. Er zijn enkele kleinere winkels om boodschappen te doen.

Selfdrive4x4 biedt veel verschillende reizen die langs deze Sesriem en de Sossusvlei in Namibië komen.

Activiteiten

Accommodaties in Sossusvlei/Sesriem