9.2/10 op basis van 421 reviews

Planet Baobab

Een van de meest originele plekken tijdens u self drive reis om te verblijven. In Gweta bij de Makgadikgadi zoutpannen in Botswana. Bij Planet Baobab voelt u de Afrikaanse gastvrijheid. Het vriendelijke personeel helpt u graag met het ondernemen van activiteiten in de omgeving. Het zwembad en restaurant maken deze plek ideaal als uitvalsbasis. Bijvoorbeeld voor het ontdekken van de Makgadikgadi zoutpannen of het Nxai Pan National Park. Daar vindt u ook de bekende Baines Baobabs. Na een dag avontuur kunt u heerlijk bijkomen bij het zwembad en een hapje eten in het restaurant. En bijvoorbeeld ’s avonds kunt u bij de andere gasten aanschuiven bij het kampvuur.

Indien u voldoende tijd beschikbaar heeft voor een excursie bij Planet Baobab dan raden wij de Meerkat excursie aan. Een bijzondere ervaring waarbij u deze kleine woestijndieren van heel dichtbij kunt waarnemen.

Ntwetwe Pan

Vanuit Planet Baobab kunt u met de 4×4 auto de uitgestrekte Ntwetwe Pan bezoeken. Blijf in alle gevallen wel op de bestaande tracks. De bovenste laag van de zoutpannen is droog maar daaronder vindt u een dikke klei laag. Daarin kan de 4×4 auto gemakkelijk vast komen te zitten. Rond Gweta zelf zijn de tracks erg zanderig. En het is bijvoorbeeld niet moeilijk om met de 4×4 auto vast te zitten in het dorp. Gelukkig zijn erg dan ook genoeg mensen in de buurt om u te helpen!

Kubu Island

Planet Baobab in Gweta is een ideale stopover op de route van Kubu Island naar Maun. Na een stoffig verblijf in de zoutpannen kunt u heerlijk genieten van een frisse duik in het zwembad. Meerdere reizen van Selfdrive4x4.com maken standaard gebruik van deze accommodatie in Gweta.

Accommodatie voorzieningen

  • Schaduwrijke kampeerplaatsen
  • Bakalanga en Baobab hutten
  • Eigen braai
  • Gedeelde sanitaire blokken
  • Restaurant/bar
  • Zwembad
  • Wifi
  • Wasservice
  • Mogelijkheid om activiteiten te boeken

Pakketreizen met deze accommodatie

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie