9.2/10 op basis van 418 reviews

Botswana

Het Self Drive land bij uitstek. U kunt zelfstandig met een 4×4-auto dwars door de wildparken van Botswana toeren om het echte Afrika-avontuur te beleven!

Botswana is het perfecte voorbeeld van een land waar een 4×4-auto onmisbaar is voor de beste ervaring. Off-road rijden door de wildernis, kamperen midden in de natuur tussen de wilde dieren en water doorwaden tijdens de roadtrip naar het volgende kamp. Dit alles is mogelijk tijdens uw Self Drive in Botswana. Van game drives en safari’s tot citytrips, onze auto’s kunnen alles aan!

Botswana heeft vele nationale parken die het bezoeken waard zijn. Onze reizen zijn inclusief de reserveringen voor deze parken, zoals de twee bekendste parken Chobe National Park en het Moremi Game Reserve.

Highlights Botswana

Botswana biedt u veel verschillende bezienswaardigheden. Chobe National Park, Moremi Game Reserve en Central Kalahari Game Reserve zijn drie grote nationale parken waar u ongetwijfeld veel wildlife zult spotten! U overnacht ook in deze parken, bijvoorbeeld op de Savuti campsite in Chobe, vanwaar u grote kans heeft om olifanten en leeuwen van dichtbij te zien. Central Kalahari Game Reserve is het grootste wildpark in zuidelijk Afrika en bevat kleurrijke zandduinen, typische acacia-bomen en mooie rivierbeddingen

De uitgestrekte Makgadikgadi Zoutpannen mag u zeker niet overslaan in een bezoek aan Botswana. Met een 4×4-auto is het (bijvoorbeeld vanuit Maun) mogelijk de desolate zoutpannen over te steken en te kamperen bij het bijzondere Kubu Island. Dit eeuwenoude ”eilandje” staat bekend om haar bijna 20 meter hoge en bijna kilometer lange granieten rots en de bijzondere baobabbomen in de omgeving.

Vanuit Maun kunt u ook de Okavango Delta goed bezoeken. Deze delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en telt vele meren, eilandjes en moerassen. Zeker de moeite waard om hier een boottocht te maken!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt zowel losse autoverhuur als pakketreizen naar Botswana aan. We bieden tevens pakketreizen naar Botswana aan in combinatie met een bezoek aan Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en de Victoria Falls in Zimbabwe. Vele reizigers starten en eindigen in Maun of Kasane. Kasane ligt niet ver van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). Tevens is het ook mogelijk in een buurland te starten en/of eindigen, zoals Johannesburg (Zuid-Afrika) of Windhoek (Namibië).

Ons advies is om minimaal 20 dagen voor de reis uit te trekken als u twee landen bezoekt. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Makgadikgadi Zoutpannen Botswana 4x4
Botswana Selfdrive leeuwen in Moremi
Kalahari

Hoogtepunten

Kasane

De perfecte uitvalsbasis om Chobe National Park te ontdekken

Makgadikgadi Zoutpannen

Indrukwekkende 12.000 km² zoutpannen

Moremi Game Reserve

Een van de mooiste wildgebieden van Botswana

Okavango Delta

De grootste binnenlandse delta ter wereld

Ghanzi

Een klein stadje te midden van de droge Kalahari Woestijn

Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste wildpark van Afrika!

Gweta

Ideale stop voor het avontuur op de Makgadikgadi zoutpannen begint

Tuli Block

Khama Rhino Sanctuary

Een prachtige beschermde plaats voor de neushoorn

Onze pakketreizen

Namibië en Botswana wildlife en zoutpannen

Namibië en Botswana wildlife en zoutpannen

24 dagen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met wilde dieren & de zoutpannen in Botswana.

LEES VERDER
Zuid-Afrika & Botswana Self Drive

Zuid-Afrika & Botswana Self Drive

20 dagen

Een avontuurlijke gevarieerde self drive reis van 20 dagen door Zuid-Afrika en Botswana.

LEES VERDER
Namibië, Botswana en Victoria Falls

Namibië, Botswana en Victoria Falls

19 dagen

Een 19-daagse reis van Windhoek naar de indrukwekkende Victoria Falls.

LEES VERDER
Zimbabwe en Botswana Safari 16 dagen Self Drive

Zimbabwe en Botswana Safari 16 dagen Self Drive

16 dagen

Hwange National Park, het Moremi Game Reserve, de uitgestrekte zoutpannen met Kubu Island en de Victoria Falls. Een bijzondere en gevarieerde selfdrive reis!

LEES VERDER
Namibië en Botswana Self Drive

Namibië en Botswana Self Drive

24 dagen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met safari dieren & natuur van Botswana.

LEES VERDER
Botswana 3 op Reis Botswana Roadtrip

Botswana 3 op Reis Botswana Roadtrip

13 dagen

Ervaar zelf de 3 op reis Botswana Roadtrip. 13 dagen echt Afrika avontuur!

LEES VERDER
Kaapstad – Victoria Falls 4×4 Roadtrip

Kaapstad – Victoria Falls 4×4 Roadtrip

28 dagen

Een uitgebreide, avontuurlijke one-way vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika naar de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe

LEES VERDER
Windhoek – Victoria Falls Self Drive

Windhoek – Victoria Falls Self Drive

21 dagen

Een compacte one-way van Windhoek naar de indrukwekkende Victoria Falls

LEES VERDER
Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls Self Drive

Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls Self Drive

16 dagen

In de voetsporen van David Livingstone, 16 dagen 4×4 avontuur vanuit Johannesburg via Botswana naar de Victoria Falls!

LEES VERDER
Zuid-Afrika, Botswana & Zambia Self Drive

Zuid-Afrika, Botswana & Zambia Self Drive

16 dagen

Een 16-daagse reis vanuit Zuid-Afrika en Botswana reis via Mapungubwe National Park, de Khama Rhino Sanctuary en de wildparken in Botswana naar Livingstone in Zambia.

LEES VERDER
Botswana Rondreis 19 dagen

Botswana Rondreis 19 dagen

19 dagen

De meest complete Botswana rondreis uit ons reis aanbod met Chobe National Park, Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn en de Okavango Delta. 19 dagen 4×4 self drive safari avontuur!

LEES VERDER
Botswana Kalahari & Okavango Self Drive

Botswana Kalahari & Okavango Self Drive

16 dagen

Een compacte Botswana self drive 4×4 reis met 16 dagen echt Afrika avontuur.

LEES VERDER
Botswana wildparken & zoutpannen 4×4 reis

Botswana wildparken & zoutpannen 4×4 reis

14 dagen

14 Dagen echt Afrika avontuur samengebracht in een compacte Botswana self drive 4×4 reis

LEES VERDER
Botswana Moremi & Chobe Self Drive

Botswana Moremi & Chobe Self Drive

12 dagen

In 12 dagen noord-Botswana ontdekken tijdens deze self drive 4×4 reis

LEES VERDER
4×4 Rondreis Botswana 11 dagen

4×4 Rondreis Botswana 11 dagen

11 dagen

Moremi Game Reserve, het Chobe National Park en Kubu Island, deze rondreis Botswana brengt u langs de mooiste wildparken van Botswana.

LEES VERDER
10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie