9.2/10 op basis van 421 reviews

Swakopmund

Aan de monding van de rivier de Swakop ligt de kustplaats Swakopmund. Namibië was ooit een Duitse kolonie en dat is in Swakopmund nog goed te zien. De kenmerkende gebouwen uit de koloniale tijd sieren het straatbeeld van deze plaats.

Swakopmund is de ideale plek om tijdens uw 4×4 self drive reis even te genieten van de beschaving. U kunt dineren bij een van de restaurants in dit levendige stadje. Ook kunt u hier prima een middag door de straten slenteren langs de winkeltjes of uitwaaien op het strand. Een leuk contrast met veel afgelegen plekken in Namibië.

Verder zijn er een aantal grote supermarkten en is het een goede plaats om boodschappen te doen tijdens de reis.

Vanuit Swakopmund zijn er diverse excursies mogelijk zoals de zeerobbenkolonie bij Cape Cross bezoeken, sandboarden of quad rijden in de duinen of een rondvluchtje maken over de Namib. Een andere excursie is de Welwitschia Plains Scenic Drive waarbij u de bijzonder Welwitschia planten gaat bekijken.

Swakopmund is niet alleen voor buitenlandse reizigers een fijne plek om te stoppen. Ook voor mensen uit de stad Windhoek en uit Zuid-Afrika is het een populaire plek om af te koelen in de hete zomers.

Activiteiten

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in Swakopmund