9.2/10 op basis van 421 reviews

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de populairste landen voor de nog onervaren self drive Afrika reizigers. Het land heeft ontelbaar veel verschillende kanten. Een roadtrip door Zuid-Afrika: van indrukwekkende safari’s door het alom bekende Kruger Park tot de beste surfstranden aan de Wild Coast. Van bruisend Kaapstad tot het eindeloze niemandsland Karoo. Kortom, je raakt niet snel uitgekeken!

U kunt in Zuid-Afrika een mooie Self Drive 4×4 rondreis maken. Vele (doorgaande) wegen zijn geasfalteerd, maar wat verder van de hoofdwegen af kunt u de krachtige auto echt goed gebruiken. In de nationale parken zoals Kgalagadi of Richtersveld is een 4×4 zelfs essentieel. Het is ook mogelijk om het Kruger National Park te doorkruisen naar het Limpopo Trans Frontier National Park in Mozambique. Bovendien geeft een geasfalteerde weg geen garantie op kwaliteit: vele ‘potholes’ in de wegen en wegwerkzaamheden maken een 4×4 geen overbodige luxe.

Highlights Zuid-Afrika

Zoals gezegd biedt Zuid-Afrika alles in Afrika tot de verbeelding spreekt. Uw reis start meestal in Kaapstad of Johannesburg. Deze steden doen westers aan, met hun hoge wolkenkrabbers en vele suburbs. Het studentenstadje Stellenbosch, Kaap de Goede hoop en de Tafelberg zijn goed vanuit Kaapstad te ontdekken. De Pilanesberg bezoekt u vanuit Johannesburg of Pretoria. Uitgestrekte vlaktes vindt u in bijvoorbeeld het Suikerbosrand natuurreservaat en Mountain Zebra National Park. U zult niet alleen zebra’s in dit park tegenkomen!

Ook hooglanden vindt u in Zuid-Afrika. Blyde River Natuurreservaat heeft de twee na grootste kloof ter wereld! Golden Gate Highlands National Park en Waterberg zijn ook zeker een bezoekje waard. Tenslotte mag het oudste natuurreservaat van Afrika niet ontbreken, namelijk het vroeger koninklijke jachtgebied Hluhluwe-Imfolozipark. Grote kans dat u hier de Big Five spot!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt zowel losse autoverhuur als pakketreizen naar Zuid-Afrika aan. We bieden tevens pakketreizen naar Zuid-Afrika aan in combinatie met een bezoek aan Lesotho, Eswatini, Zambia, Botswana of de Victoria Falls in Zimbabwe. Rijd bijvoorbeeld met de huurauto via de Drakensbergen en de Sani Pas naar Lesotho. Ons advies is om minimaal 20 dagen voor de reis uit te trekken als u twee landen bezoekt. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies voor uw roadtrip door Zuid-Afrika kunt u contact met ons opnemen.

4x4 huren Zuid-Afrika
Self Drive Zuid-Afrika
Drakensbergen Zuid-Afrika

Hoogtepunten

Pilanesberg National Park

Een bijzonder nationaal park in de krater van een uitgedoofde vulkaan

Graskop

Mooie stopover langs de Panorama-route

Blyde River Nature Reserve

Indrukwekkende canyons langs de Panoramaroute

Kruger National Park

Het bekendste park in Zuid-Afrika met de grootste populatie Afrikaanse olifanten

St. Lucia

Ontdek de hoogtepunten langs de Indische oceaan

iSimangaliso Wetland Park

Een unieke diversiteit aan flora en fauna aan de Zuid-Afrikaanse Oostkust

Hluhluwe-Imfolozipark

Het oudste natuurpark in Afrika is een ideale plek om de Big Five te zien

Drakensberg National Park

Hoge pieken, groene dalen en ruige kliffen - een spectaculair wandelgebied

Gariepdam

Een ontspannen dorpje aan Lake Gariep

Camdeboo National Park

Met de bekende Valley of Desolation

Knysna

Een gezellig dorpje halverwege de bekende Tuinroute

Kaapstad

De 'Mother City' met de kenmerkende Tafelberg

Mapungubwe National Park

Een boeiende combinatie van de oude Mapungubwe cultuur en indrukwekkende natuur

Suikerbosrand Nature Reserve

Golden Gate Highlands National Park

Somabula Nature Reserve

Een klein natuur reservaat net buiten Pretoria

Addo Elephant Park

Waterberg - Zuid-Afrika

Durban

De ideale surfstad

Mountain Zebra National Park

Meer dan 300 berg zebra's in dit heuvelachtige gebied

Garden Route National Park

Indrukwekkende bergen en een schitterende kustlijn

Stellenbosch

Het schitterende wijnland van de West-kaap

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie