9.2/10 op basis van 416 reviews

Okavango Delta

De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en heeft zijn oorsprong bij de Okavango Rivier in de hooglanden van Angola. In tegenstelling tot andere rivieren mondt de rivier niet uit in zee. In het noordwesten van Botswana valt de Okavango Rivier uiteen in het Okavango Delta gebied met eindeloos veel rivierarmen en moerassen. Het water ‘verdwijnt’ uiteindelijk in het zand van de Kalahari woestijn. Ieder jaar voorziet de rivier ongeveer 15.000 km² van de woestijn van water. Elk jaar bereikt 11 kubieke kilometer water de delta. Een deel van dit water stroomt nog verder naar het zuiden naar het Ngamimeer.

De wateren van de Okavango Delta hebben seizoensgebonden overstromingen. Eilanden kunnen tijdens deze overstromingen in het geheel verdwijnen en weer opkomen na het natte seizoen. Door het water is het gebied woonplaats voor onder andere nijlpaarden, krokodillen, olifanten, waterbokken en schildpadden. Op de drogere plekken in de delta vindt u weer heel ander soort dieren zoals giraffen, antilopen en zebra’s. Ook grazen en grote groepen buffels op de open graslanden van de delta.

De beste manier om de delta te ontdekken is te voet of met een mokoro, een soort kano die met een lange paal wordt voortgeduwd. Deze guided tours zijn in Maun bij de accommodatie of verschillende toeristenbureau’s te boeken.

Activiteiten

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in Okavango Delta