9.2/10 op basis van 421 reviews

Over de Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls reis

Met deze reis maakt u een ‘one way’ reis naar het noorden. U start in Zuid-Afrika en het eindpunt van de reis is Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg komt u langs hoogtepunten van Zuid-Afrika en Botswana zoals Kubu Island en Chobe National Park. U sluit de reis af met de spectaculaire Victoria Falls. Optioneel is verder naar Livingstone in Zambia te reizen.

Deze reisroute van Johannesburg via Botswana naar de Victoria Falls is een one-way reis. Het voordeel is dat u niet terug hoeft te reizen naar de startlocatie en dus in totaal minder kilometers over land gaat afleggen. Per saldo is de reis iets duurder maar heeft u zo een meer efficiënte reisroute met minder dagen 4×4 huur.

Deze Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die wil overnachten op de meest bijzondere campings. Bij deze pakketreis boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Moremi en Chobe zodat u gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Ook de vaste accommodaties boeken wij vooraf.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Zuid-Afrika en Botswana

Op zoek naar een rondreis in combinatie met Namibië? Bekijk dan ook deze 19-daagse Namibië, Botswana en Victoria Falls selfdrive: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namibie-botswana-en-victoria-falls-roadtrip/.

Zuid-Afrika en Botswana
Leeuw
botswana reis

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Marakele National Park
 • 3 Marakele National Park
 • 4: Goo-Moremi Gorge
 • 5: Khama Rhino Sanctuary
 • 6: Kubu Island
 • 7: Gweta
 • 8: Maun
 • 9: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
 • 10: Moremi Game Reserve (Khwai)
 • 11: Chobe National Park (Savuti)
 • 12: Chobe National Park (Ihaha)
 • 13: Kasane
 • 14: Victoria Falls (Zimbabwe)
 • 15: Victoria Falls
 • 16: Terugvlucht
house icon white 4 nachten Lodge en B&B
tipi tent icon white 11 nachten kamperen
car icon white 14 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

16dagen
1

Dag 1: Johannesburg

De eerste dag van uw Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht, de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts en aankomst is dan in de ochtend van de eerste reisdag. U verblijft bij Sunrock Guest House bij gebruik van de KLM vlucht. Komt u in de ochtend aan dan gebruiken wij meestal Country Park.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Marakele National Park

Vandaag reist u door rit naar het Marakele National Park waar u in de loop van de ochtend zult aankomen. In de middag is er tijd om het park verder te verkennen met de 4×4. U verblijft op de Bontle campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

3

Dag 3 Marakele National Park

Game drives en relaxen, genieten van de zonsondergang en een braai op de campsite. U verblijft op de Bontle Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

4

Dag 4: Goo-Moremi Gorge

Vandaag is een iets lange reisdag! U steekt de grens met Botswana over en reist naar Goo-Moremi Gorge, een diepe kloof die is omringd door heuvels, kliffen en prachtige watervallen. Hier heeft u kans om gemsbokken, koedoe’s en allerlei bijzondere vogels te spotten. U verblijft op de camping van het mooie Goo-Moremi Gorge Resort.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

5

Dag 5: Khama Rhino Sanctuary

In de ochtend kunt u bijvoorbeeld nog een activiteit ondernemen bij Goo-Moremi Gorge. Vervolgens reist u verder naar de Khama Rhino Sanctuary. Afhankelijk van de vertrektijd komt u in de middag aan bij Khama. Hier kunt u de laatste neushoorns zien die nog in Botswana leven. Met een beetje geluk ziet u er diverse tijdens de game drive door het park. Teven kunt u bij een van de drinkplaatsen vanuit de hide de neushoorns bekijken. U verblijft op de Khama Rhino Sanctuary campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 140 km.

6

Dag 6: Kubu Island

Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming in Botswana. Vanaf het Zuiden rijdt u eerst over asfalt en gravel wegen. Vervolgens begint het echte 4×4 avontuur waarbij u via een slingerende track over stukken van de zoutpannen gaat rijden. Na diverse veehekken ziet u na enige tijd Kubu Island aan de horizon verschijnen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

7

Dag 7: Gweta

Vandaag gaat de reis dwars over de Ntwetwe pan en is zeker een van de 4×4 hoogtepunten van deze 4×4 selfdrive Botswana reis. De stoffige reis wordt beloond met een verblijf bij Planet Baobab in Gweta. Hier kunt u in de middag Gweta verkennen of relaxen bij het zwembad.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

8

Dag 8: Maun

Een korte rit naar Maun. Na 6 nachten kamperen verblijft u nu in een lodge. In Maun kunt u praktische zaken regelen voor de reis, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken. In Maun verblijft u bij de Discovery B&B.

Accommodatie: chalet. Reisafstand: 200 km.

9

Dag 9: Moremi Game Reserve (Third Bridge)

Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar het Moremi Game Reserve. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd, compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Ook zijn hier veel olifanten en antilopen. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Een bijzondere ervaring! U verblijft bij Third Bridge campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

10

Dag 10: Moremi Game Reserve (Khwai)

De 4×4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. U verblijft bij Khwai North Gate campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 65 km.

11

Dag 11: Chobe National Park (Savuti)

Vanuit Moremi reist u naar het noorden, diep het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. U veblijft bij Savuti campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

12

Dag 12: Chobe National Park (Ihaha)

Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. U verblijft bij Ihaha campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 140 km.

13

Dag 13: Kasane

Kasane bij de Chobe rivier is uw volgende bestemming, u kunt langs de Chobe rivier naar het oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier. U verblijft bij Chobe Safari Lodge campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

14

Dag 14: Victoria Falls (Zimbabwe)

De Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls reis gaat u nu afsluiten met een verblijf bij de imposante Victoria Watervallen. In de ochtend draagt u de auto over aan het verhuurbedrijf. Vervolgens reist u verder naar Zimbabwe. Rond het middaguur komt u aan bij uw hotel in Victoria Falls. U verblijft bij de Bayete Guest Lodge.

Accommodatie: hotel. Reisafstand: 80 km.

Optioneel is naar Livingstone in Zambia te reizen i.p.v. Victoria Falls Zimbabwe!

15

Dag 15: Victoria Falls

Tweede nacht bij Bayete Guest Lodge. Een volledige dag om te relaxen bij het hotel, een excursie te maken zoals raften op de Zambezi en natuurlijk de Victoria Watervallen te bekijken!

Accommodatie: hotel. Reisafstand: rustdag.

16

Dag 16: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. In de loop van de ochtend wordt u vanaf het hotel naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. Deze Zuid-Afrika en Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of ook een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.175,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.765,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.530,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.490,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.995,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.715,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.175,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.765,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.530,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.185,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.850,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.555,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.325,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.945,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.625,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.635,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.805,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaarten van Zuid-Afrika en Botswana
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie