9.2/10 op basis van 412 reviews

Khama Rhino Sanctuary

De Khama Rhino Sanctuary in Botswana werd in 1992 opgericht om de verdwijnende neushoorns te beschermen en het natuurgebied te herstellen. De sanctuary beslaat ongeveer 8585 hectare grond en is woonplaats van witte en zwarte neushoorns en meer dan 30 andere diersoorten.

Bij de Khama Rhino Sanctuary zijn bijvoorbeeld verschillende activiteiten te doen, zoals natuurwandelingen en drives met een gids. U kunt deze activiteiten zelf bij de receptie boeken. U kunt natuurlijk ook zelf een game drive maken met de eigen 4×4 door het park. Maar ook is het mogelijk bij de game viewing hide te gaan zitten en te wachten op de dieren die komen drinken. Met een beetje geluk ziet u diverse neushoorns of antilopen. Ook de luipaard wordt regelmatig gezien in dit bijzondere wildreservaat.

De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet en er is zijn goede sanitaire voorzieningen. Wanneer u zelf niet wilt koken is het ook een optie om in het restaurant te eten.

Diverse van onze self drive 4×4 reizen door Botswana brengen een bezoek aan de Khama Rhino Sanctuary. Meestal is 1 nacht voldoende maar wanneer u meer rust tijdens de reis zoekt kan een tweede nacht uitkomst bieden.

Accommodatie voorzieningen

  • Ruime kampeerplaats
  • Schaduw op de kampeerplaats
  • Openhaard
  • Braai
  • Schone toiletblokken
  • Restaurant/bar
  • Winkel met lokale producten en eten en drinken

De Khama Rhino Sanctuary is een perfecte stop over op de reis tussen Maun in Botswana en Johannesburg in Zuid-Afrika. Locaties als Kubu Island (Makgadikgadi Zoutpannen) of de Kori Campsite (Central Kalahari Game Reserve) zijn ook goed aan te reizen vanaf Khama. Naast deze locatie zijn er ook andere accommodaties die gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld de Woodlands Stop Over in Francistown of de Goo-Moremi Gorge Campsite.

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Khama Rhino Sanctuary

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie