9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de Namibië, Botswana en Victoria Falls reis

Een 19-daagse Namibië, Botswana en Victoria Falls self drive 4×4 rondreis met start in Windhoek (Namibië) en als eindpunt de Victoria Falls in Zimbabwe. De compacte ‘one-way’ reisroute maakt dat u optimaal kunt genieten en de reisafstanden beperkt blijven.

U gaat uitgebreid Namibië verkennen en via de Caprivi strip en de Okavango Delta (pan handle) komt u vervolgens in het Chobe National Park. Afsluitend verblijft u twee nachten in een hotel in Victoria Falls. Op het reisprogramma van deze Namibië en Botswana self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en de Okavango Delta.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Namibië en Botswana

Heeft u een vraag over deze Namibië en Botswana reis naar de Victoria Falls? U kunt ons bellen op 035-7600418 of een email sturen naar info@selfdrive4x4.com. Wij helpen u graag verder.

Neem ook een kijkje naar onze Windhoek – Victoria Falls selfdrive: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/windhoek-victoria-falls-21-dagen-roadtrip/.

Namibië rondreis Spitzkoppe
Namibië rondreis Deadvlei
Victoria Falls

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sossusvlei/Solitaire
 • 4: Swakopmund
 • 5: Spitzkoppe
 • 6: Ugab Rhino Camp
 • 7: Twyfelfontein
 • 8: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 9: Etosha National Park (Halali)
 • 10: Etosha National Park (Namutoni)
 • 11: Rundu
 • 12: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)
 • 13: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)
 • 14: Kongola en Camp Kwando
 • 15: Chobe National Park (omgeving)
 • 16: Kasane
 • 17: Victoria Falls (Zimbabwe)
 • 18: Victoria Falls
 • 19: Terugvlucht
house icon white 5 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 13 nachten kamperen
car icon white 17 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

19dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis door Namibië en Botswana. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie gaat vervolgens deze self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u rustig de tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Windhoek is ook de plaats waar u een groot deel van de boodschappen voor de reis zult moeten inslaan. Tijdens de self drive reis komt u alleen nog kleinere supermarkten tegen. U verblijft in de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 5 km.

2

Dag 2: Sesriem

U kunt vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via de prachtige Remhoogte Pas waarbij u door afwisselende landschappen rijdt. Het is ook een avontuurlijke rit en in de loop van de middag zult u aankomen in Sesriem. U verblijft op Sesriem Campsite of Sossus Oasis.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten in de Namib woestijn gaat de self drive reis verder naar de volgende bestemming: Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. U reist via de Kuisib Canyon en vervolgens over de gravelvlakte richting de kust. Accommodatie is in een kleurrijk bed & breakfast met een uniek uitzicht. ’s Avonds kunt u in Swakopmund dineren in een restaurant. U verblijft bij Desert Breeze.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens aat deze Namibie en Botswana reis verder naar de volgende bestemming, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

6

Dag 6: Ugab Rhino Camp

Vandaag vervolgt u de 4×4 self drive rondreis steeds dieper het Damaraland in. Maar eerst ook nog een stuk terug naar de kust en een stop bij de zeerobben kolonie van Cape Cross. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het ook zomaar gebeuren dat u ook een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 260 km.

7

Dag 7: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een landschappelijk ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren u daarom de hele dag uit te trekken voor deze rit. Ondanks dat het een kleine afstand is, is het ook een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. Vooral het eerst deel is bezaaid met hier en daar scherpe stenen. Rij daar dan ook rustig. U maakt bijvoorbeeld kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten. U verblijft bij Mowani Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

8

Dag 8: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vandaag vervolgt uw Namibië en Botswana reis naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten verblijven in dit uitgestrekte wildpark, in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze bijvoorbeeld gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. De eerste nacht van uw verblijf is bij Okaukuejo.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km.

9

Dag 9: Etosha National Park (Halali)

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze bijvoorbeeld een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later op de dag aan in het Halali Restcamp. De verlichte drinkplaats bij het Halali restcamp is ook een echte aanrader. Een soort openlucht theater waarbij u op de rotsen zit. Op deze plek heeft u een grote kans bijzondere dieren te zien. Het is niet ongewoon dat hyena’s, leeuwen en luipaarden hier worden gespot.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 80 km.

10

Dag 10: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive naar de volgende accommodatie: Namutoni Restcamp. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Gelijk aan de voorgaande camps is er in Namutoni ook een verlichte waterhole.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

11

Dag 11: Rundu

In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni camp. Vervolgens breekt u het kamp op laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is asfalt en rijdt vrij gemakkelijk. Onderweg kunt u eventueel ook een stop maken bij de Hoba meteoriet en is het bijvoorbeeld mogelijk proviand in te slaan in de stad Grootfontein. U verblijft bij de n’Kwazi Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 420 km.

12

Dag 12: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)

De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige, maar lange rit van 425 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier in de “pan handle” van de Okavango Delta. Onderweg passeert u diverse plaatsjes en souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 425 km.

13

Dag 13: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)

Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag bijvoorbeeld te relaxen en zwemmen in de floating swimming pool in de rivier of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Delta. Populair zijn ook de mokoro trip en de sunset cruise.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

14

Dag 14: Kongola en Camp Kwando

De reis gaat vandaag via de Caprivi strip verder naar het Oosten. Op weg naar de Victoria Falls, het eindpunt van deze self drive reis zijn er nog 3 stops. De eerste stop is in het Kongola gebied. U verblijft vervolgens bij Camp Kwando.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 220 km.

 

15

Dag 15: Chobe National Park (omgeving)

In Kongola heeft u nog de tijd om een activiteit te ondernemen zoals bijvoorbeeld een boat cruise of een game drive. Vervolgens gaat u op weg naar de volgende bestemming van deze Namibie en Botswana reis. Chobe River Camp gelegen vlakbij het Chobe National Park. U kunt relaxen in het kamp en/of ook excursie maken op het water van de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 185 km.

16

Dag 16: Kasane

Uw volgende bestemming is Kasane bij de Chobe Rivier. U kunt vandaag het Chobe National Park bezoeken en langs de Chobe rivier naar het Oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden ook regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij het Senyati Camp. Het is hier mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km.

17

Dag 17: Victoria Falls (Zimbabwe)

In de ochtend draagt u de auto over aan het verhuurbedrijf. Vervolgens reist u per transferbusje met chauffeur verder naar Zimbabwe. Rond het middaguur komt u aan bij uw hotel in Victoria Falls. Optioneel (afhankelijk van uw vlucht) is het mogelijk om bijvoorbeeld naar Livingstone in Zambia te reizen i.p.v. Victoria Falls in Zimbabwe. U verblijft bij de Bayete Guest Lodge. In het geval dat u terug vliegt vanuit Livingstone verblijft u bij de Zambezi Waterfront.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 80 km.

18

Dag 18: Victoria Falls

Nog een nacht bij Bayete Guest Lodge. Een volledige dag om te relaxen bij het hotel, bijvoorbeeld een excursie te maken zoals raften op de Zambezi en natuurlijk ook de Victoria Watervallen te bekijken!

Accommodatie: B&B. Reisdag: rustdag.

19

Dag 19: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. In de loop van de ochtend wordt u vanaf het hotel naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. Deze reis van Windhoek in Namibië naar de Victoria Falls in Zimbabwe is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor bijvoorbeeld 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of ook een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.355,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.920,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.640,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 192,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.495,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.005,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.725,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 192,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.925,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.320,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.945,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 192,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.495,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.005,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.725,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 192,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaarten van Namibië en Botswana
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie