9.2/10 op basis van 421 reviews

Over de Namibië Kaokoland en Damaraland 4×4 Trail

Deze reis is verreweg de meest avontuurlijke Namibië reis uit ons aanbod! Met uw 4×4 gaat u op avontuur naar de meest afgelegen gebieden in het Kaokoland en Damaraland. Start- en eindpunt van de reis is Windhoek. U bezoekt het Kaokoland met ook de Epupa Falls en de Marienfluss. Bijzonder aan deze 4×4 reis is dat u onderweg de Himba’s en Herrero’s zult tegenkomen. Tevens zijn er maar weinig andere self drive reizigers op de routes rond Purros en de Marienfluss.

Bij deze pakketreis boeken wij de meeste overnachtingen. Enkele afgelegen campsites in het Kaokoland betaald u ter plekke.

Optioneel bieden wij u een voordelige verzekering voor het afkopen van het eigen risico. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Een kortere reis naar het Kaokoland en de Himba maken? Bekijk dan deze 14-daagse selfdrive Namibië Himba en Kaokoland: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namibie-14-dagen-himba-en-kaokoland-reis/.

Epupa Falls Namibië
Etosha National Park
Khowarib Namibia

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Okonjima Nature Reserve
 • 3: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 4: Etosha National Park (Olifantsrus)
 • 5: Kunene River
 • 6: Epupa Falls
 • 7: Opuwo
 • 8: Kaokoland
 • 9: Kaokoland Marienfluss
 • 10: Kaokoland Marienfluss
 • 11: Purros
 • 12: Khowarib
 • 13: Twyfelfontein
 • 14: Ugab Rhino
 • 15: Skeleton Coast
 • 16: Spitzkoppe
 • 17: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 2 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 14 nachten kamperen
car icon white 17 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

17dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van deze avontuurlijke 4×4 self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat vervolgens de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u ook voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u bijvoorbeeld een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Verblijf bij de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Okonjima Nature Reserve

Na proviand ingeslagen te hebben gaat deze Namibië reis nu echt starten. De reis gaat naar het Noorden en het eerste deel is nog over asfalt. Vervolgens slaat u af richting het Okonjima Nature Reserve. U kunt hier bij voorbeeld zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Omboroko Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230 km.

3

Dag 3: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanuit Okonjima reist u nu door naar Etosha National Park. U heeft de mogelijkheid om in de middag een game drive te maken. En in de avond kunt u bijvoorbeeld de verlichte waterhole bezoeken. Met een beetje geluk komen er neushoorns drinken. Deze eerste nacht van het verblijf in Etosha slaapt u in Okaukeujo.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

4

Dag 4: Etosha National Park (Olifantsrus)

In de vroege ochtend kunt u een game drive maken rond Okaukuejo. En vervolgens terugkeren in het kamp voor de brunch. Nadat alle spullen ingepakt zijn vervolgt u deze 4×4 reis naar het volgende kamp in Etosha. De bestemming is Olifantsrus restcamp. Een locatie die in het verleden als abattoir is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is er een mooie campsite met uitzichttoren en ook een verlichte drinkplaats. In totaal gaat u 2 nachten in Etosha verblijven in 2 verschillende restcamps. In de namiddag kunt u nog een game drive maken rond het kamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 125 km.

5

Dag 5: Kunene River

Vandaag een langere rit helemaal naar de grens met Angola. De Kunene River Lodge gelegen aan de rivier is de eindbestemming. Onderweg kunt u bijvoorbeeld in Opuwo stoppen voor proviand en brandstof. U verblijft bij de Kunene River Lodge (campsite). In de namiddag is de sunset cruise bijvoorbeeld een aanrader.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

6

Dag 6: Epupa Falls

Na het ontbijt in de lodge reist u vervolgens verder naar de Epupa Falls. Hier stort de Kunene rivier zich naar beneden. Door het vele water en de brede rivier is er een soort delta ontstaan met hoge palmbomen. U heeft tijd om de Himba te bezoeken en ook de watervallen te bekijken. U kampeert vlak naast de falls tussen de palmbomen. U verblijft bij het Epupa Falls Restcamp

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

7

Dag 7: Opuwo

Vandaag bereikt u Opuwo in het Noorden, een kleine stad in het Kaokoland. Na een aantal nachten kamperen, is de overnachting in Opuwo heerlijk in een lodge. U verblijft in de Kaoko Mopane Lodge net buiten Opuwo.  In Opuwo heeft u ook de mogelijkheid nog proviand in te slaan en diesel te tanken voor de komende dagen.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 160 km.

8

Dag 8: Kaokoland

Vanuit Opuwo reist u nu verder naar het Westen. Dieper het Kaokoland in op weg naar de Marienfluss. U verblijft vandaag op een eenvoudige camping.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

NB condities van de wegen in het Kaokoland kunnen sterk verschillen per seizoen. Reistijden kunnen afwijken.

9

Dag 9: Kaokoland Marienfluss

Na een nacht op deze afgelegen locatie reist u verder naar de Kunene rivier en de grens met Angola. De komende twee nachten verblijft u op dezelfde campsite in de Marienfluss.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

NB condities van de wegen in het Kaokoland kunnen sterk verschillen per seizoen. Reistijden kunnen afwijken.

10

Dag 10: Kaokoland Marienfluss

De tweede nacht in de Marienfluss. Vandaag heeft u de tijd om de omgeving te verkennen. Te rusten en te genieten van deze afgelegen plek in het uiterste Noorden van Namibië. U verblijft op dezelfde campsite in de Marienfluss.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: n.v.t.

NB condities van de wegen in het Kaokoland kunnen sterk verschillen per seizoen. Reistijden kunnen afwijken.

11

Dag 11: Purros

Vandaag een lange rit terug naar het Zuiden. U verblijft bij de Purros Campsite. Gelegen op de oever van de Hoarusib rivier. Met een beetje geluk treft u hier de zeldzame woestijnolifanten welke regelmatig een bezoek brengen aan de campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km.

NB condities van de wegen in het Kaokoland kunnen sterk verschillen per seizoen. Reistijden kunnen afwijken.

12

Dag 12: Khowarib

Vandaag staat een niet al te lange rit op de planning. Onderweg terug naar de “bewoonde wereld” kunt u wederom Himba’s en Herrero’s tegenkomen. Proviand kunt u in slaan bij de eenvoudige shop in Sesfontein. U verblijft bij de Khowarib Lodge Campsite. Vanaf de camping kunt u bijvoorbeeld de Khowarib Schlucht inwandelen. Met de auto deze canyon verkennen kan ook.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 145 km.

13

Dag 13: Twyfelfontein

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om te voet en/of met de 4×4 auto de Khowarib Schlucht te verkennen. Een diep kloof in het Namibische berglandschap. Mul zand en steile rotspartijen. De rit naar Twyfelfontein is relatief kort en eenvoudig over de gravelweg. U verblijft vandaag bij Mowani campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 185 km.

14

Dag 14: Ugab Rhino

In de ochtend heeft u tijd om de rotsschilderingen bij Twyfelfontein te bezoeken. Vanaf Twyfelfontein gaat de reis vervolgens nu verder over afgelegen tracks. Onderweg zult u vrijwel geen andere reizigers tegenkomen. Richting Ugab Rhino heeft u de keuze om over de Divorce Pas te rijden. Een steile pas weg en dito afdaling. Na de scherpe rotsen rijdt u het laatste stuk door mul zand op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u ook een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. U verblijft bij  Ugab Rhino Camp .

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

15

Dag 15: Skeleton Coast

Na de ruige rotsformaties en het diepe zand daalt u nu af naar zee niveau. Het temperatuurverschil is enorm! Aan de kust kan het zomaar 15 graden kouder zijn de het koele water afkomstig van de Zuidpool. Met een beetje gelukt ziet u zeehonden of een dolfijn aan de kust. Het verblijf is bij Mile 108. Een eenvoudige (ietwat vervallen) camping aan de kust!

Verblijf: kamperen.  Reisafstand: 80km

NB het is ook mogelijk om vanaf Ugab Rhino direct door te reizen naar Mile 108 afhankelijk van hoe de reis verloopt. 

16

Dag 16: Spitzkoppe

Na het ontbijt op het strand bij Mile 108 vervolgt u de reis naar het Zuiden. Onderweg kunt u de zeerobben kolonie bij Cape Cross bezoeken. En vervolgens doorreizen naar Hentiesbaai waar u kunt tanken. Tevens goede stop om boodschappen te doen. Na het inslaan van proviand rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp midden tussen de enorme rotsen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

17

Dag 17: Windhoek (terugvlucht)

In de ochtend kunt u nog genieten van de zonsopgang bij Spitzkoppe. Vervolgens breekt u het kamp op voor de laatste (korte) reisdag naar Windhoek. Het grootste deel van de route is nu over asfalt. Na aankomst in Windhoek en het inleveren van de 4×4 auto wordt u naar het vliegveld gebracht.

Reisafstand: 330km.

NB optioneel is te verlengen met een nacht B&B in Windhoek

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. Deze 17-daagse Namibië reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s zoals een Landcruiser dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.770,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.340,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.120,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.650,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.330,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.770,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.340,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.120,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.735,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.350,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.105,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.905,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.445,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.195,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.335,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.745,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.410,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
De meeste overnachtingen tijdens de reis
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Kampeergelden enkele afgelegen campsites
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie