9.2/10 op basis van 421 reviews

Xobega Island Camp – Okavango Delta Botswana

Xobega Island Camp ligt op een klein eiland in de Okavango Delta en het kamp is per boot bereikbaar vanaf het bootstation Mboma of Xakanaxa in het wildreservaat Moremi. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met een self drive reis vanuit Maun, via Moremi en naar het bootstation.

Deze regio van de Delta herbergt een gevarieerde populatie van vogels, en nijlpaarden beheersen de wateren. Xobega is gelegen op een afgelegen eiland en biedt privacy in dit natuurlijke paradijs waar leeuwen en olifanten te horen zijn vanaf het omliggende land.

Het kamp is niet omheind op het eiland en olifanten en nijlpaarden dwalen rond, waardoor dit een buitengewone, wilde locatie is.

Safari

Xobega Island Camp is een externe bestemming die alleen toegankelijk is via boot, wat de primaire activiteit voor het bekijken van games wordt. Er zijn geen gamedrives op het eiland; maar mokoro-excursies worden aangeboden in de lagunes bij het bootstation.

Een samenvatting van de activiteiten is als volgt: ‘s-Ochtends en’ s-middags boottochten rond de Delta-eilanden en door de nijlpaard gevulde kanalen.

Vogels kijken vanuit het kamp en de boot. Bijvoobeeld de Pel’s vissersuilen zijn bekend om te broeden op het eiland Xobega. De vogelaar heeft dan ook iets heel speciaals hebben om naar uit te kijken. Sundowners op het water, genieten van ijskoude drankjes op het mooiste moment van de dag als u op bootsafari gaat.

Andere accommodaties in Okavango Delta

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie