9.2/10 op basis van 412 reviews

Over de Botswana reis

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start in Kasane en eindpunt in Maun. Tijdens deze 4×4 self drive reis bezoekt u de Botswana hoogtepunten: het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn en de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen met het bijzondere Kubu Island. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe). Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane, Victoria Falls of Livingstone. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart zijn inclusief
Moremi Game Reserve Botswana
Botswana rondreis Moremi Game Reserve
Eekhoorn Central Kalahari Botswana

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Kasane
 • 3: Chobe National Park (Ihaha)
 • 4: Chobe National Park (Savuti)
 • 5: Moremi Game Reserve (Khwai)
 • 6: Moremi Game reserve (Third Bridge)
 • 7: Maun
 • 8: Gweta
 • 9: Kubu Island
 • 10: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)
 • 11: Central Kalahari Game Reserve (Passarge Valley)
 • 12: Central Kalahari Game Reserve
 • 13: Maun
 • 14: Terugvlucht
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 11 nachten kamperen
car icon white 14 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Kasane

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na overdracht van de 4×4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. U verblijft bij Senyati Safari Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 10 km.

2

Dag 2: Kasane

Nog een nacht bij Senyati Safari Campsite. Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km. Optioneel is om in plaats van een dagtocht, met de auto naar Victoria Falls te rijden en hier twee nachten te verblijven. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

3

Dag 3: Chobe National Park (Ihaha)

Een korte rit qua afstand dwars door het Chobe Park aan de Chobe Rivier. Hoewel de afstand minder dan 40 km is kan de reis meerdere uren duren. Dit is een volwaardige game drive en met een beetje geluk ziet u diverse grote safaridieren tijdens de rit. Het is niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. U verblijft bij Ihaha Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

4

Dag 4: Chobe National Park (Savuti)

Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het Zuiden en dieper het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De Channel heft vele jaren droog gestaan, maar sinds een paar jaar stroomt er weer water doorheen. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

5

Dag 5: Moremi Game Reserve (Khwai)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai North Gate Campsite. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s, luipaarden, olifanten en antilopen te zien. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

6

Dag 6: Moremi Game reserve (Third Bridge)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Third Bridge Camp aan de rand van de Okavango Delta. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

7

Dag 7: Maun

Na de ochtend game drive gaat deze selfdrive4x4 reis terug naar de bewoonde wereld. Na 4 nachten in de wildparken nu het comfort van een chalet bij de lodge in Maun. Een aangename afwisseling. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 130 km.

8

Dag 8: Gweta

In de vroege ochtend is er tijd om eventueel een rondvlucht te maken boven de Okavango Delta. Vervolgens gaat deze 4×4 rondreis verder naar het Oosten. Het plaatsje Gweta en het Planet Baobab campsite aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen zijn de volgende bestemming.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 215 km.

9

Dag 9: Kubu Island

Vandaag staat de mooie rit naar Kubu Island op het programma van deze 4×4 reis. U gaat de Nwetwe zoutpan oversteken en rond lunchtijd komt u aan bij het bijzondere Kubu Island. De stoffige reis wordt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 150 km.

10

Dag 10: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)

Na Kubu Island volgt een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het Zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar de Kori campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 320 km.

11

Dag 11: Central Kalahari Game Reserve (Passarge Valley)

Een volledige dag om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari Leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, Bat Eared Foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de springbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. U verblijft bij Passarge Valley Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km aan game drives.

12

Dag 12: Central Kalahari Game Reserve

Na Passarge Valley staat Motopi in het westelijk deel van het reservaat op het programma. De reis er naar toe is een grote game drive.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km aan game drives.

13

Dag 13: Maun

Na de Central Kalahari staat nu de bewoonde wereld van Maun op het reisprogramma. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfaltweg. Optioneel is de route langs de Kuke (koekie) fence te rijden. Dit is echter een minder snelle route. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 300 km.

14

Dag 14: Terugvlucht

De laatste dag in Botswana, vandaag kunt u terug vliegen naar Johannesburg of een andere bestemming in Zuidelijk Afrika.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. Deze Botswana 4x4 reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.095,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.665,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.400,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.505,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.945,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.595,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.095,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.665,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.400,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.065,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.655,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.405,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.225,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.755,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.485,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.605,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.035,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.685,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie