9.2/10 op basis van 412 reviews

Over de Namibië Himba en Kaokoland reis

Met uw 4×4 maakt u een bijzondere rondreis door Namibië met start- en eindpunt in Windhoek. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. Spitzkoppe, het Kaokoland met ook de Epupa Falls. U bezoekt  vervolgens het Etosha National Park en Damaraland. Bijzonder aan deze 4×4 reis is dat u onderweg de Himba’s en Herrero’s zult tegenkomen.

Bij deze pakketreis boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Etosha zodat u gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Tijdens de reis wordt kamperen afgewisseld met vaste locaties zoals B&B’s en lodges. Ook deze worden voor u gereserveerd. Deze Namibië reis is inclusief autohuur en reserveringen van de parken. Optioneel bieden wij u een voordelige verzekering voor het afkopen van het eigen risico. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Een langere Namibië reis maken? Bekijk ook onze 18-daagse en 22 daagse Namibië reizen!

Epupa Falls Namibië
Etosha National Park
Himba Kaokoland in Namibië

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Spitzkoppe
 • 3: Ugab Rhino
 • 4: Twyfelfontein
 • 5: Khowarib
 • 6: Opuwo
 • 7: Epupa Falls
 • 8: Kunene River
 • 9: Etosha National Park (Olifantsrus)
 • 10: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 11: Etosha National Park (Halali)
 • 12: Etosha National Park (Namutoni)
 • 13: Okonjima Nature Reserve
 • 14: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 2 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 11 nachten kamperen
car icon white 14 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw 4×4 self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat vervolgens de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u ook voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u bijvoorbeeld een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Verblijf bij de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u ook nog tijd om boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp midden tussen de enorme rotsen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 275 km.

3

Dag 3: Ugab Rhino

Nadat u eerst nog op de rotsen bent geklommen om van de zonsopgang te genieten breekt u het kamp op. Vandaag vervolgt de 4×4 self drive reis dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u ook een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Ugab Rhino Camp heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is een extra omweg van ca. 80 km).

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

4

Dag 4: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, staan vandaag op het programma. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u vervolgens door een unieke en ongekend mooie route in Damaraland. De afstand vandaag is vrij kort, maar de route is een echte 4×4 track waar de snelheid laag zal liggen. U maakt ook kans op het spotten van struisvogels, oryx, diverse antilopen en misschien ook wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. U verblijft bij Mowani campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 95 km.

5

Dag 5: Khowarib

Vandaag staat een niet al te lange rit op de planning. U kunt op uw gemak dieper het ruige noorden in trekken. Onderweg kunt u ook al Himba’s en Herrero’s kunnen tegenkomen. U verblijft bij de Khowarib Lodge Campsite. Vanaf de camping kunt u bijvoorbeeld de Khowarib Schlucht inwandelen. Met de auto deze canyon verkennen kan ook.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 180 km.

6

Dag 6: Opuwo

Vandaag bereikt u Opuwo in het Noorden, een kleine stad in het Kaokoland. Na een aantal nachten kamperen, is de overnachting in Opuwo heerlijk in een lodge. U verblijft in de Opuwo Country Lodge. In Opuwo heeft u ook de mogelijkheid nog proviand in te slaan en diesel te tanken.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 160 km.

7

Dag 7: Epupa Falls

Na het ontbijt in de lodge reist u vervolgens verder naar de Epupa Falls. Hier stort de Kunene rivier zich naar beneden. Door het vele water en de brede rivier is er een soort delta ontstaan met hoge palmbomen. U heeft tijd om de Himba te bezoeken en ook de watervallen te bekijken. U kampeert vlak naast de falls tussen de palmbomen. U verblijft bij het Epupa Falls Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 175 km.

8

Dag 8: Kunene River

Vandaag een korte rit langs de rivier naar het Oosten en de Kunene River Lodge. Er zijn enkele (meestal) droge rivierbeddingen. Recent is de weg verbeterd en alleen in de regentijd bestaat de kans dat u om moet rijden. U verblijft bij de Kunene River Lodge (campsite). In de namiddag is de sunset cruise bijvoorbeeld een aanrader.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

9

Dag 9: Etosha National Park (Olifantsrus)

Vanaf de Kunene River Lodge heeft u twee opties om naar Olifantsrus te reizen. Via Ruacana of terug via Opuwo. De bestemming is Olifantsrus restcamp in het Etosha National Park. Een locatie die in het verleden als abattoir is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is er een mooie campsite met uitzichttoren en ook een verlichte drinkplaats. In totaal gaat u vier nachten in Etosha verblijven in vier verschillende restcamps.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 300-350 km.

10

Dag 10: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Olifantsrus reist u nu verder door het Etosha National Park. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief bijvoorbeeld olifanten, neushoorns en ook leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. De tweede nacht van het verblijf in Etosha slaapt u in Okaukeujo.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

11

Dag 11: Etosha National Park (Halali)

Een derde dag in Etosha National Park. U heeft bijvoorbeeld de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan later aan in het Halali restcamp. ’s Avonds kunt u bij de verlichte drinkplaats van Halali ook vele bijzondere dieren zien. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

12

Dag 12: Etosha National Park (Namutoni)

De vierde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis vervolgens naar Namutoni Restcamp te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

13

Dag 13: Okonjima Nature Reserve

In de ochtend verlaat u Etosha. Een wat langere rit over asfalt staat op het programma en wij adviseren vroeg te starten. De laatste stop van deze self drive is het Okonjima Nature Reserve. U kunt hier bij voorbeeld zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Omboroko Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 470 km.

14

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. De 14-daagse Namibië reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.685,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.290,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.085,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 30 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.985,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.525,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.255,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.685,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.290,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.085,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.645,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.270,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.060,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.785,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.365,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.140,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.080,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.590,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.325,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 132,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie