9.2/10 op basis van 414 reviews

Over de Namib Woestijn Etosha National Park en Himba reis

Een complete rondreis waar u met de 4×4 auto de verschillende hoogtepunten van Namibië gaat bezoeken. Start- en eindpunt zijn Windhoek. Op het programma van deze self drive staan o.a. de Namib woestijn en de zandduinen bij Sesriem, Spitzkoppe, het Damaraland, het Kaokoland en de Epupa Falls. U bezoekt vervolgens ook het Etosha National Park en het Waterberg Plateau. Een mooie en erg gevarieerde rondreis door Namibië.

Bij deze pakketreis boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Etosha zodat u gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Tijdens de reis wordt kamperen afgewisseld met vaste locaties zoals B&B’s en lodges. Ook deze worden voor u gereserveerd. Deze Namibië reis is inclusief autohuur en reserveringen van de parken. Optioneel bieden wij u een voordelige verzekering voor het afkopen van het eigen risico. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Alternatieve reizen naar de Namib Woestijn en het Etosha National Park

Op zoek naar een kortere Namibië reis waarbij u ook de Himba bevolking gaat ontmoeten? Bekijk onze 14-daagse reis Himba & Kaokoland rondreis.

Op zoek naar een avontuurlijke Namibië reis? Bekijk dan onze 17-daagse Namibië en Kaokoland & Damaraland 4×4 trail: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namibie-kaokoland-en-damaraland-4×4-trail/.

Epupa Falls Namibië
Etosha National Park
Namibië rondreis Sossusvlei

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Namib Naukluft National Park
 • 3: Sesriem
 • 4: Sossusvlei/Solitaire
 • 5: Swakopmund
 • 6: Spitzkoppe
 • 7: Ugab Rhino
 • 8: Twyfelfontein
 • 9: Khowarib
 • 10: Opuwo
 • 11: Epupa Falls
 • 12: Kunene River
 • 13: Etosha National Park (Olifantsrus)
 • 14: Etosha National Park (Halali)
 • 15: Etosha National Park (Namutoni)
 • 16: Waterberg Plateau National Park
 • 17: Waterberg Plateau National Park
 • 18: Okonjima Nature Reserve
 • 19: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 3 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 15 nachten kamperen
car icon white 19 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

19dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw 4×4 self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat vervolgens de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Verblijf bij de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Namib Naukluft National Park

Vandaag reist u af naar het Namib Naukluft National Park. Een niet al te lange rit. Afhankelijk van het vertrek uit Windhoek heeft u in de middag nog de mogelijkheid een wandeling te maken. De Olive Trail is 10 kilometer lang en duurt ca. 4-5 uur. Mocht het in de middag niet lukken de wandeling te maken dan is het ook mogelijk de volgende ochtend deze hike te doen voordat u naar Seriem reist. Verblijf bij Naukluft Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

 

3

Dag 3: Sesriem

Vandaag kunt u nog een korte hike maken in het Naukluft National Park. Na het opbreken van het kamp gaat u vervolgens op pad naar Seriem gelegen bij de zandduinen van de Sossuvlei. Aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 95 km.

4

Dag 4: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

5

Dag 5: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is Desert Breeze bed & breakfast met een uniek uitzicht. ’s Avonds kunt u in Swakopmund dineren in een restaurant.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

6

Dag 6: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u tijd om boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp midden tussen de enorme rotsen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 275 km.

7

Dag 7: Ugab Rhino

Nadat u eerst nog op de rotsen bent geklommen om van de zonsopgang te genieten breekt u het kamp op. Vandaag vervolgt de 4×4 self drive reis dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Ugab Rhino Camp heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is een extra omweg van ca. 80 km).

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

8

Dag 8: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, staan vandaag op het programma. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u vervolgens door een unieke en ongekend mooie route in Damaraland. De afstand vandaag is vrij kort, maar de route is een echte 4×4 track waar de snelheid laag zal liggen. U maakt ook kans op het spotten van struisvogels, oryx, diverse antilopen en misschien ook wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. U verblijft bij Mowani campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 95 km.

9

Dag 9: Khowarib

Vandaag staat een niet al te lange rit op de planning. U kunt op uw gemak dieper het ruige noorden in trekken. Onderweg kunt u ook al Himba’s en Herrero’s kunnen tegenkomen. U verblijft bij de Khowarib Lodge Campsite. Vanaf de camping kunt u bijvoorbeeld de Khowarib Schlucht inwandelen. Met de auto deze canyon verkennen kan ook.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 180 km.

10

Dag 10: Opuwo

Vandaag bereikt u Opuwo in het Noorden, een kleine stad in het Kaokoland. Na een aantal nachten kamperen, is de overnachting in Opuwo heerlijk in een lodge. U verblijft in de Opuwo Country Lodge. In Opuwo heeft u ook de mogelijkheid nog proviand in te slaan en diesel te tanken.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 160 km.

11

Dag 11: Epupa Falls

Na het ontbijt in de lodge reist u vervolgens verder naar de Epupa Falls. Hier stort de Kunene rivier zich naar beneden. Door het vele water en de brede rivier is er een soort delta ontstaan met hoge palmbomen. U heeft tijd om de Himba te bezoeken en ook de watervallen te bekijken. U kampeert vlak naast de falls tussen de palmbomen. U verblijft bij het Epupa Falls Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 175 km.

12

Dag 12: Kunene River

Vandaag een korte rit langs de rivier naar het oosten en de Kunene River Lodge. Er zijn enkele (meestal) droge rivierbeddingen. Recent is de weg verbeterd en alleen in de regentijd bestaat de kans dat u om moet rijden. U verblijft bij de Kunene River Lodge (campsite). In de namiddag is de sunset cruise bijvoorbeeld een aanrader.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

13

Dag 13: Etosha National Park (Olifantsrus)

Vanaf de Kunene River Lodge heeft u twee opties om naar Olifantsrus te reizen. Via Ruacana of terug via Opuwo. De bestemming is Olifantsrus Restcamp in het Etosha National Park. Een locatie die in het verleden als abattoir is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is er een mooie campsite met uitzichttoren en ook een verlichte drinkplaats. In totaal gaat u drie nachten in Etosha verblijven in drie verschillende restcamps.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 300-350 km.

14

Dag 14: Etosha National Park (Halali)

Een lange reisdag in Etosha National Park. In de ochtend start u de reis naar het oosten. Via diverse drinkplaatsen waar u kunt stoppen om dieren te kijken komt u aan in Okaukeujo. Daar kunt u een lunch stop maken. Vervolgens rijdt u door naar het Halali restcamp. ’s Avonds kunt u bij de verlichte drinkplaats van Halali ook vele bijzondere dieren zien. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 190 km.

15

Dag 15: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis vervolgens naar Namutoni Restcamp te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

16

Dag 16: Waterberg Plateau National Park

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet – werelds grootste meteoriet. Daarna rijdt u door naar Waterberg. Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. U verblijft bij Waterberg Plateau Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

17

Dag 17: Waterberg Plateau National Park

Nog een nacht bij Waterberg Plateau Campsite en een volledige dag vrij te besteden in het Waterberg Plateau National Park. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers en ontdek het Waterberg Plateau.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

18

Dag 18: Okonjima Nature Reserve

In de ochtend verlaat u het Waterberg Plateau. Vandaag staat een wat langere rit over asfalt op het programma en wij adviseren vroeg te starten. De laatste stop van deze self drive is het Okonjima Nature Reserve. U kunt hier zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Omboroko Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 470 km.

19

Dag 19: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. De 19-daagse Namibië rondreis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.095,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.675,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.395,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.550,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.010,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.635,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.095,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.675,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.395,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.085,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.685,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.415,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.295,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.815,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.520,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.755,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.150,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.765,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 177,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie