9.2/10 op basis van 416 reviews

Over de Moremi en Chobe Botswana reis

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start in Kasane en eindpunt in Maun. Tijdens deze 4×4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. Optioneel bij deze Botswana reis door Moremi en Chobe is bijvoorbeeld een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe).

Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane of bijvoorbeeld Victoria Falls en ook Livingstone. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto.  De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Deze reis door Moremi en Chobe aanpassen

Optioneel (met meer afstand overland) is deze self drive te beginnen in Johannesburg en one way naar het noorden te rijden via bijvoorbeeld de Khama Rhino Sanctuary, Kubu Island, de Central Kalahari en dan vervolgens via Maun naar de parken met eindpunt Kasane.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart zijn inclusief
Olifanten Chobe National Park
Botswana rondreis Moremi Game Reserve
Rondreis Botswana Sunrise at Sunday Pan Kalahari Botswanao

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Caprivi (Kongola)
 • 3: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 4: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 5: Maun
 • 6: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
 • : Moremi Game Reserve (Khwai)
 • 8: Chobe National Park (Savuti)
 • 9: Chobe National Park (Ihaha)
 • 10: Kasane
 • 11: Kasane
 • 12: Kasane/terugvlucht
house icon white 1 nacht B&B
tipi tent icon white 10 nachten kamperen
car icon white 12 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

12dagen
1

Dag 1: Kasane

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Hier gaat vervolgens uw reis door Moremi en Chobe starten. Na de overdracht van de 4×4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Voor aankomst in Maun kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de luchthavens in Kasane en Victoria Falls maar ook Livingstone. U verblijft bij Chobe Safari Lodge.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 10 km.

2

Dag 2: Caprivi (Kongola)

Na een route van een aantal uur komt u vervolgens aan bij Camp Kwando, net over de grens in Namibië aan de rand van de Kwando rivier. Hier kunt u ’s avonds prachtige een prachtige zonsondergang bekijken bij het gezellige kampvuur. Overdag is het mogelijk een boot trip te doen of mee te gaan op een game drive.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

3

Dag 3: Okavango Delta (Ngepi Camp)

U gaat op weg naar Ngepi Camp (Bagani) dat is gelegen aan de Kavango rivier aan het begin van de “pan handle” van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

4

Dag 4: Okavango Delta (Ngepi Camp)

Nog een nacht bij Ngepi Camp. U heeft een volledige dag vrij te besteden; u kunt een excursie maken op het water van Kavango rivier (met mekoro), game drive in het nabij gelegen Mahango National Park of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u bijvoorbeeld ook de Popa Falls bezoeken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

5

Dag 5: Maun

Na de dagen bij Ngepi Camp reist u vandaag in een lange rit verder naar Maun. Omdat u in Maun tijd nodig heeft voor proviand en een mogelijke excursie is het advies vroeg te vertrekken zodat u rond het middaguur in Maun bent. Er is dan ook tijd om boodschappen te doen en brandstof te tanken. U kunt bijvoorbeeld ook een rondvluchtje boeken over de Okavango Delta. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 430 km.

6

Dag 6: Moremi Game Reserve (Third Bridge)

In de ochtend is er ook nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Hier start dan echt het deel van de reis door Moremi en Chobe. De eerste bestemming Third Bridge ligt aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en dus ook het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en ook de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. Omdat de camps in de parken van Botswana niet omheind zijn zullen de diverse dieren ook ’s nachts in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 125 km.

7

Dag : Moremi Game Reserve (Khwai)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. Vergeet bijvoorbeeld niet langs Paradise en Dombo Hippo Pool te rijden! In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en vervolgens ook een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

8

Dag 8: Chobe National Park (Savuti)

De 4×4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten. Zo ook vandaag. U kunt ’s ochtends bijvoorbeeld nog een game drive maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. Na diepe sandtracks (4×4, low gear) komt u vervolgens in de loop van de middag aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) die op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Channel. Na enkele jaren droog te hebben gestaan, stroomt er sinds kort weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

9

Dag 9: Chobe National Park (Ihaha)

Na Chobe National Park Savuti reist u vervolgens nu naar het noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4×4 ook goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe rivier. Een prachtige zonsondergang is hier uw deel. U kunt bijvoorbeeld genieten van een rustmoment op de camping of alsnog een game drive maken ter afsluiting. U verblijft bij Ihaha Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

10

Dag 10: Kasane

Een korte rit naar Senyati Safari Campsite. Waar u vervolgens de hele dag vrij te besteden heeft. Het is ook mogelijk om ’s morgens nog rond te rijden in het Chobe National Park of een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls. Vandaag bijvoorbeeld een sunset cruise maken is ook mogelijk.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 65 km.

11

Dag 11: Kasane

Tweede nacht bij Senyati Safari Campsite. De hele dag vrij te besteden. We raden aan een dagexcursie naar de Victoria Falls te maken. De totale reisafstand naar de Victoria Falls en terug naar Kasane is 160 km. Wij adviseren deze daytrip niet met de eigen (huur) auto te doen maar een lokale shuttle service te nemen. Wanneer u Victoria Falls  niet wilt bezoeken is het ook mogelijk de reis bijvoorbeeld aan te passen met een extra nacht in Moremi en Chobe.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

12

Dag 12: Kasane/terugvlucht

De laatste dag van uw Botswana reis. Na het inleveren van de 4×4 auto reist u verder naar uw volgende bestemming.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen van deze Moremi en Chobe reis voor 2024 en 2025. De Botswana Moremi en Chobe reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.705,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.310,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.065,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.995,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.475,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.205,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.705,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.310,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.065,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.675,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.295,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.045,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.785,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.365,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.110,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.075,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.535,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.245,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 113,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie