9.2/10 op basis van 416 reviews

Over de Zimbabwe en Botswana Safari rondreis

Deze Zimbabwe en Botswana Selfdrive reis met 4×4 auto heeft als start- en eindpunt Kasane in het noordoosten van Botswana. Vanuit Kasane reist u door naar de Victoria Falls in Zimbabwe en vervolgens door het Hwange National Park. Daar verblijft u 3 nachten in verschillende camps. Vanuit Hwange reist u terug naar Botswana. Via de zoutpannen, het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park keert u terug in Kasane. Een bijzondere en gevarieerde selfdrive 4×4 reis.

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Zimbabwe en Botswana

Deze Zimbabwe en Botswana rondreis verlengen?

U kunt eenvoudig deze 16 daagse Botswana safari verlengen en meer van Zimbabwe en Botswana zien. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Olifanten Chobe National Park
Bridge Moremi
Botswana rondreis Moremi Game Reserve

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Victoria Falls
 • 3: Victoria Falls
 • 4: Hwange National Park
 • 5: Hwange National Park
 • 6: Hwange National Park
 • 7: Nata
 • 8: Kubu Island
 • 9: Makgadikgadi Pans National Park
 • 10: Maun
 • 11: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
 • 12: Moremi Game Reserve (Khwai)
 • 13: Chobe National Park (Savuti)
 • 14: Chobe National Park (Ihaha)
 • 15: Kasane
 • 16: Kasane (terugvlucht)
house icon white 1 nacht B&B en 1 nacht self catering safaritent
tipi tent icon white 13 nachten kamperen
car icon white 16 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

16dagen
1

Dag 1: Kasane

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4×4 auto rijdt u vervolgens naar het kamp voor de eerste nacht van uw Botswana Selfdrive reis. Optioneel deze dag is bijvoorbeeld het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. U kunt ook deze activiteit ook later inpassen bij terugkomst in Kasane. U verblijft bij Senyati Safari Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 10 km.

 

2

Dag 2: Victoria Falls

Vandaag steekt u de grens over met Zimbabwe en komt u rond het middaguur aan in Victoria Falls. U verblijft bij de Victoria Falls Backpackers waar u gaat kamperen.

Optioneel is deze twee nachten in Victoria Falls te upgraden naar een lodge. Tevens kunt u bij de Victoria Falls Backpackers (voordelig) upgraden naar bijvoorbeeld een safari tent.

Accommodatie: kamperen Reisafstand: 90 km.

 

3

Dag 3: Victoria Falls

Een hele dag in Victoria Falls. U kunt een bezoek brengen aan de watervallen en diversere activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld een rondvlucht maken of raften op de Zambezi rivier. Mountainbiken of een wandeling maken is ook mogelijk. Maar acclimatiseren en een boek lezen kan natuurlijk ook! Een tweede nacht bij de Victoria Falls Backpackers.

Accommodatie: kamperen Reisafstand: n.v.t.

4

Dag 4: Hwange National Park

Na Victoria Falls reist u nu door naar het Hwange National Park. Dit park is het grootste wildpark van Zimbabwe. Hier gaat het avontuur echt beginnen. Het kleine Silwane camp is niet omheind en dieren kunnen het vrij bezoeken. U verblijft bij de Silwane Campsite niet ver gelegen van de Main Camp entrance gate.

Accommodatie: kamperen Reisafstand: 210 km.

5

Dag 5: Hwange National Park

Vandaag reist u vanaf Silwane naar Kapula South Camp middenin het Hwange National Park. Deze dag is een volledige dag game driven door Hwange. U kunt stoppen bij diverse drinkplaatsen en vanuit de hide de dieren bestuderen die komen drinken. In de loop van de dag komt u aan in het Kapula South Camp.  En aan het einde van de middag kunt u genieten van de zonsondergang en de rust bij de safari tent. Ook is het mogelijk om nog een korte game drive te maken.

Accommodatie: self catering safaritent Reisafstand: 125 km.

6

Dag 6: Hwange National Park

Een derde dag in het Hwange National Park. U kunt uitslapen of er voor kiezen een vroege ochtend game drive te maken. En bijvoorbeeld na terugkomt in het kamp een brunch te maken. Vervolgens reist u vanaf Kapula door naar Robins Camp in het oostelijke deel van het National Park. Onderweg kunt diverse dieren spotten en stoppen op een picknickplaats zoals Detema Dam. Een bezoek aan de Mandavu Dam is zeker ook de moeite waard. Aan het einde van de middag kunt u nog een keer op game drive gaan in het gebied rond Robins Camp. U gaat verblijven bij de Robins Camp Campsite.

Accommodatie: kamperen Reisafstand: 60 km.

7

Dag 7: Nata

Na het verblijf in Zimbawe reis u nu terug naar Botswana. U steekt de grens over bij Pandamatenga en vervolgens rijdt u met de 4×4 huurauto naar het Elephant Sands Campsite bij Nata. In de ochtend is er tijd om nog een game drive te maken bij de Robins Camp waarbij u ook een goede kans maakt diverse dieren te ontmoeten.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 210 km.

8

Dag 8: Kubu Island

Vanaf Elephant Sands rijdt u vervolgens door naar het zuiden en Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Na een stoffige en avontuurlijke rit over tracks door de bush komt u aan bij het Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen van Botswana. De stoffige reis wordt ook echt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is ook eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u vervolgens Kubu Island verkennen en ook genieten van het wijde uitzicht en bijvoorbeeld ook een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

9

Dag 9: Makgadikgadi Pans National Park

In de vroege ochtend is er bijvoorbeeld nog tijd om het Kubu Island te verkennen. Daarna gaat deze Botswana Selfdrive een stukje terug naar het Noorden en een van de cattle fences. Vervolgens gaat deze reis dwars over de Ntwetwe pan richting Gweta en vervolgens naar Khumaga. Deze rit is zeker een van de 4×4 hoogtepunten van uw self drive reis door Botswana. Rond het middaguur bent u in Gweta, waar ook tijd is voor lunch en een korte stop. Optioneel (wanneer de pannen nat zijn) kunt u ook vanaf Kubu Island naar het Zuiden reizen en via de Orapa – Motopi weg naar Khumaga rijden.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 260 km.

 

10

Dag 10: Maun

Vanaf Khumaga kunt u direct over het asfalt naar Maun. Tevens heeft u de mogelijkheid om nog met een extra game drive door het Makgadikgadi Pans National Park naar Maun te rijden. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 160 km.

11

Dag 11: Moremi Game Reserve (Third Bridge)

In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken en ook andere boodschappen te doen. Vervolgens gaat uw self drive 4×4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft ook een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Ook olifanten en antilopen worden hier ook veel gezien. Omdat de camps in de parken van Botswana zijn niet omheind zullen de diverse dieren zowel ’s nachts als ook overdag in het kamp komen. Een unieke ervaring!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

12

Dag 12: Moremi Game Reserve (Khwai)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U maakt bijvoorbeeld goede kans leeuwen te zien of ook een luipaard tegen te komen. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en bijvoorbeeld een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

13

Dag 13: Chobe National Park (Savuti)

De 4×4 track van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat vooral ook bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er ook voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

14

Dag 14: Chobe National Park (Ihaha)

Na Chobe National Park Savuti vervolgt deze Botswana Selfdrive de reis naar het Noorden. Het noordelijk deel van het Chobe National Park is de volgende bestemming. Ook hier op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u vervolgens aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. U kunt bijvoorbeeld na het opbouwen van het kamp nog een game drive maken met de 4×4 auto. U verblijft bij Ihaha Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

15

Dag 15: Kasane

U rijdt naar de Chobe Safari Lodge in Kasane. Met een beetje geluk ziet u hier diverse antilopen en misschien ook wel roofdieren zoals leeuwen of zelfs wilde honden. Als u in de ochtend vertrekt uit Ihaha bent u begin van de middag in Kasane. Van hieruit heeft u twee volledige dagen vrij te besteden. Zo kunt u in de middag nog rondrijden in het Chobe National Park.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand 50 km.

Optioneel is deze laatste nacht in een lodge te verblijven en niet te kamperen

16

Dag 16: Kasane (terugvlucht)

De laatste dag van uw Botswana reis, na het inleveren van de 4×4 auto reist u verder naar uw volgende bestemming of terug naar huis.

NB u kunt deze selfdrive reis ook andersom reizen en dan bijvoorbeeld afsluiten in een lodge bij de Victoria Falls. U kunt dan terugvliegen vanaf Victoria Falls International Airport. 

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2024 en 2025. Deze Zimbabwe en Botswana safari is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.030,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.570,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.305,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.455,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.870,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.535,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.030,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.570,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.305,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.995,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.560,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.305,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.185,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.665,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.385,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.585,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.955,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.595,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 149,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Third Party verzekering Zimbabwe (ca. US$ 100)
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie