9.2/10 op basis van 421 reviews

Over de Kaapstad – Victoria Falls selfdrive

Een 28-daagse 4×4 selfdrive met start in Kaapstad in Zuid-Afrika en als eindpunt de Victoria Falls in Zimbabwe. De uitgebreide ‘one-way’ reisroute door maar liefst drie landen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana maakt dat u optimaal kunt genieten en de reisafstanden beperkt blijven.

U gaat drie bijzondere landen van Zuidelijk Afrika verkennen tijdens deze 4×4 safari. Een mooie combinatie tussen de ruige en ongerepte natuur en de avontuurlijke wildparken. Vervolgens verblijft u ook twee nachten in een hotel in Victoria Falls in Zimbabwe.

Deze Kaapstad Victoria Falls selfdrive is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor bijvoorbeeld 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Duidelijke landkaarten van Zuid-Afrika en Namibië

Bent u op zoek naar een kortere Zuid-Afrika en Victoria Falls selfdrive? Bekijk dan ook de 16-daagse Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls selfdrive: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/zuid-afrika-botswana-victoria-falls-reis-self-drive-roadtrip/.

Zuid-Afrika en Botswana reis
Zandduinen Namibie
Victoria Falls

Dagschema

 • 1: Kaapstad/Stellenbosch
 • 2: Kaapstad/Stellenbosch
 • 3: Kaapstad/Stellenbosch
 • 4: Cederberg Wilderness
 • 5: Cederberg Wilderbess
 • 6: Namaqua National Park
 • 7: Namaqua National Park
 • 8: Oranjerivier
 • 9: Ai Ais/Fish River Canyon
 • 10: Aus
 • 11: Aus
 • 12: Sesriem
 • 13: Sossusvlei/Solitaire
 • 14: Swakopmund
 • 15: Spitzkoppe
 • 16: Twyfelfontein
 • 17: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 18: Etosha National Park (Halali)
 • 19: Etosha National Park (Namutoni)
 • 20: Rundu
 • 21: Okavango Panhandle (Ngepi)
 • 22: Okavango Panhandle (Ngepi)
 • 23: Kongola
 • 24: Chobe Riverfront (Ngoma Bridge)
 • 25: Kasane
 • 26: Victoria Falls (Zimbabwe)
 • 27: Victoria Falls
 • 28: Terugvlucht
house icon white 7 nachten lodge of B&B
tipi tent icon white 20 nachten kamperen
car icon white 26 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

28dagen
1

Dag 1: Kaapstad/Stellenbosch

De eerste dag van uw self drive reis. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder. Vervolgens wordt u naar het 4×4 depot gebracht voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie gaat de self drive reis van start. Deze eerste drie nachten van de reis zijn gepland in Kaapstad, the Mother City. Hier kunt u de stad ontdekken en rustig acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. U verblijft in Evergreen Lodge of een soortgelijke accommodatie in Stellenbosch.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 20 km.

2

Dag 2: Kaapstad/Stellenbosch

De tweede dag in Kaapstad en Stellenbosch en verblijf bij Evergreen Lodge. Tijd om bij voorbeeld naar Kaap de Goede Hoop te gaan of de wijnlanden rond Stellenbosch te verkennen.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: rustdag.

3

Dag 3: Kaapstad/Stellenbosch

De derde en laatste dag in Kaapstad en Stellenbosch en verblijf bij Evergreen Lodge. Bezoek Kaapstad en de Victoria & Albert Waterfront. Of start de dag met het beklimmen van de Tafelberg!

Accommodatie: B&B. Reisafstand: rustdag.

4

Dag 4: Cederberg Wilderness

De eerste, echte dag onderweg! U gaat op weg naar Cederberg Wilderness. In het natuurplaatsje Algeria kunt u de Cederbergen vanaf een hele andere kant bekijken. Aan deze kant van de bergen is het meer bebost, al is de weg ernaar toe nog vol rode rotsen. Algeria vormt het administratieve hart van de Cederbergen. U verblijft bij Cederberg Algeria Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 220 km.

5

Dag 5: Cederberg Wilderbess

Een tweede nacht bij Cederberg Algeria Campsite. Een hele dag om de Cederberg Wilderness area te ontdekken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

6

Dag 6: Namaqua National Park

De volgende stop is Namaqua National Park. De regio Namakwaland in Zuid-Afrika en Namibië staat bekend om haar bijzondere flora en fauna, zoals speciale vetplanten. Noorderlijk is het erg bergachtig en in het zuiden vlakt het land af naar de Atlantische Oceaan. U verblijft bij Groen Rivier Coastal Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

7

Dag 7: Namaqua National Park

Nog een nacht bij Groen Rivier Coastal Campsite. Genoeg tijd om Namaqua National Park te ontdekken!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

8

Dag 8: Oranjerivier

Een lange reis voor de boeg. U vertrekt vandaag naar Oranjerivier in het midden van Zuid-Afrika. U verblijft bij The Growcery Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 310 km.

9

Dag 9: Ai Ais/Fish River Canyon

Vandaag gaan we de grens over naar Namibië! U verblijft bij Ai Ais Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 225 km.

10

Dag 10: Aus

Een lange rit vandaag! U rijdt door naar Aus. U verblijft bij Desert Horse Campsite in Klein Aus Vista.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

11

Dag 11: Aus

Een tweede nacht bij Desert Horse Campsite. Een dag om te relaxen of er lekker op uit te trekken. 

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

12

Dag 12: Sesriem

U kunt vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). U verblijft op Sesriem Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 380 km.

13

Dag 13: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

14

Dag 14: Swakopmund

Na de zandduinen & Sesriem gaat de self drive reis verder naar de volgende bestemming: Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. U reist via de Kuisib Canyon en vervolgens over een uitgestrekte gravel vlakte. Accommodatie is in een kleurrijk bed & breakfast met een uniek uitzicht. ’s Avonds kunt u in Swakopmund bijvoorbeeld dineren in een restaurant. U verblijft bij Desert Breeze.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 270 km.

15

Dag 15: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

16

Dag 16: Twyfelfontein

Vandaag gaat u op weg naar Twyfelfontein door een landschappelijk mooie en unieke route in Damaraland. Onderweg kunt u de Organ Pipes en het Petrified forest bezoeken. U verblijft bij Mowani Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

17

Dag 17: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vandaag vervolgt uw Namibië reis naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten verblijven in dit uitgestrekte wildpark, in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en ook leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze bijvoorbeeld gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. De eerste nacht van uw verblijf is bij Okaukuejo.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

18

Dag 18: Etosha National Park (Halali)

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp kunt u ook na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later op de dag aan in het Halali Restcamp. De verlichte drinkplaats bij het Halali restcamp is een echte aanrader. Op deze plek heeft u een grote kans bijzondere dieren te zien. Het is niet ongewoon dat hyena’s, leeuwen en ook luipaarden hier worden gespot.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

19

Dag 19: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive naar de volgende accommodatie: Namutoni Restcamp. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Gelijk aan de voorgaande camps is er in Namutoni ook een verlichte waterhole.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

20

Dag 20: Rundu

In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni camp. Vervolgens breekt u het kamp op laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is asfalt en rijdt vrij gemakkelijk. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij de Hoba meteoriet en is het mogelijk proviand in te slaan in de stad Grootfontein. U verblijft bij de n’Kwazi Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 450 km.

21

Dag 21: Okavango Panhandle (Ngepi)

De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige, maar lange rit van 425 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavangorivier in de “pan handle” van de Okavango Delta. Onderweg passeert u diverse plaatsjes en souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 425 km.

22

Dag 22: Okavango Panhandle (Ngepi)

Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen en bijvoorbeeld te zwemmen in de floating swimming pool in de rivier. U kunt ook een andere activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Delta. Populair zijn de mokoro trip en de sunset cruise.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

23

Dag 23: Kongola

U reist vandaag naar Kongola. Camp Kwando ligt nog net in Namibië, maar de grens met Botswana is al in zicht!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

24

Dag 24: Chobe Riverfront (Ngoma Bridge)

Vandaag gaan we nog weer een stapje dichter naar Botswana toe. Chobe River Camp is de volgende bestemming, met prachtig uitzicht over de Chobe rivier. Er zijn hier veel activiteiten te boeken en dieren te zien.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 210 km.

25

Dag 25: Kasane

Uw volgende bestemming is: Botswana! Kasane bij de Chobe Rivier is de eindbestemming. U kunt langs de Chobe rivier naar het Oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij het Senyati Camp. Het is hier mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

26

Dag 26: Victoria Falls (Zimbabwe)

In de ochtend draagt u de auto over aan het verhuurbedrijf. Vervolgens reist u per transferbusje met chauffeur verder naar Zimbabwe. Rond het middaguur komt u aan bij uw hotel in Victoria Falls. Optioneel (afhankelijk van uw vlucht) is het mogelijk naar Livingstone in Zambia te reizen i.p.v. Victoria Falls in Zimbabwe. U verblijft bij de Bayete Guest Lodge.

Accommodatie: hotel. Reisafstand: 90 km.

27

Dag 27: Victoria Falls

Tweede nacht bij Bayete Guest Lodge. Een volledige dag om te relaxen bij het hotel, een excursie te maken zoals raften op de Zambezi en natuurlijk de Victoria Watervallen te bekijken!

Accommodatie: hotel. Reisafstand: rustdag.

28

Dag 28: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. In de loop van de ochtend wordt u vanaf het hotel naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2024 en 2025. Deze Namibië en Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser en ook een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.350,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.980,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 234,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.430,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 2.060,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 234,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 3.650,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.890,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 2.390,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 234,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.430,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 2.060,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 234,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Duidelijke landkaarten van Zuid-Afrika en Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie