9.2/10 op basis van 418 reviews

Zimbabwe

Zimbabwe, het prachtige Afrikaanse land dat wordt omringd door Zambia, Mozambique, Botswana en Zuid-Afrika, biedt alles wat Afrika te bieden heeft. Een 4×4-auto maakt het mogelijk een self drive roadtrip te doen!

Veel van onze self drive reizigers stellen de vraag of het veilig is om door Zimbabwe te reizen. Het antwoord is ja, Zimbabwe is een prima self drive bestemming voor de meer avontuurlijke reiziger. Ervaren Afrikareizigers zullen zich uitstekend kunnen redden. U kunt kiezen de hoofdwegen te volgen of een meer avontuurlijke route te kiezen diep door de ‘communal lands’. Op afgelegen routes naar bijvoorbeeld Gonarezhou zult u weinig andere reizigers tegenkomen. De meeste mensen besluiten om hun reis te starten in Johannesburg (Zuid-Afrika). Dit biedt de mogelijkheid om het Noordelijke deel van het Kruger Park te bezoeken of via Mapungubwe National Park te reizen. Onze huurauto’s zijn ook beschikbaar vanuit Harare (Zimbabwe).

Highlights Zimbabwe

De beroemde Victoria Watervallen zijn Zimbabwe’s populairste bezienswaardigheid. Tijdens uw reis door het Zuidelijk Afrikaanse land mag u ze zeker niet overslaan! Maar Zimbabwe heeft nog zoveel meer te bieden. Ontzettend veel wildparken bijvoorbeeld. U zult dus gegarandeerd veel wildlife spotten tijdens uw self drive reis! Mana Pools National Park, Hwange National Park en Matusadona National Park zijn slechts enkele voorbeelden. Deze parken liggen aan het grote meer Kariba, tevens een bezoek waardig. Door de Europese ontdekkingsreizen en het kolonialisme heeft Zimbabwe ook interessant cultureel erfgoed te bieden. Groot-Zimbabwe is bijvoorbeeld een voormalig rijk handelsgebied in het oosten van het land.

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt zowel losse autoverhuur als pakketreizen naar Zimbabwe aan. We bieden tevens pakketreizen naar Zimbabwe aan in combinatie met een bezoek aan Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Ons advies is om minimaal 20 dagen voor de reis uit te trekken als u twee landen bezoekt. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Zimbabwe
Hwange Kennedy Camp
Masuma Dam Hwange

Activiteiten

Hoogtepunten

Hwange National Park

Het grootste wildpark van Zimbabwe, Hwange National Park

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie