9.2/10 op basis van 418 reviews

eSwatini (Swaziland)

Het koninkrijk eSwatini, voormalig Swaziland, is een van de kleinste landen van Afrika en ligt ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Een Self Drive door eSwatini maakt daardoor vrijwel altijd deel uit van een reis door Zuid-Afrika.

Ondanks het kleine oppervlakte heeft eSwatini veel verschillende landschappen te bieden. Van groene heuvels tot puntige rotsen. Ook de namen van de verschillende regio’s laten zien dat het land veel in landschap en hoogte verschilt: Hoogveld, Middelveld en Laagveld zijn enkele voorbeelden. In de nationale parken van eSwatini vindt u veel wilde dieren. Deze parken lenen zich dan ook uitstekend voor game drives. U vindt hier onder andere olifanten, zebra’s, luipaarden, neushoorns en nijlpaarden. Zowel de gevorderde als de onervaren Afrikareiziger kan zich hier uitstekend vermaken!

Highlights eSwatini

eSwatini heeft ontzettend veel natuurreservaten en een 4×4-auto is daarom zeker geen overbodige luxe. Hlane National Park is een van de bekendste en u zult hier grote katachtigen, olifanten en antilopen treffen. In het noorden van eSwatini ligt Mbabane, de hoofdstad van het land, omringt door Malolotja Natuurreservaat en Mlilwane Wildlife Sanctuary. Daaronder in het oosten van het land ligt het Lebombogebergte, dat zich uitstrekt over Zuid-Afrika en daarbij ook een deel van eSwatini en Mozambique beslaat. Zeker de moeite waard om een 4×4 roadtrip door te maken!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt zowel losse autoverhuur als pakketreizen naar Eswatini aan. We bieden tevens pakketreizen naar eSwatini aan in combinatie met een bezoek aan Zuid-Afrika en Lesotho. Ons advies is om minimaal 20 dagen voor de reis uit te trekken als u twee landen bezoekt. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

eSwatini Mlilwane
Drakensbergen Zuid-Afrika

Hoogtepunten

Hlane National Park

Een grote wildernis met een diversiteit aan dieren

Malolotja Nature Reserve

Een ideaal onontdekt park met goede wandelmogelijkheden en een leuke zipline tour

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Een uitgestrekt wildpark met prachtige wandelroutes

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie