9.2/10 op basis van 418 reviews

Silwane Camp Hwange

Camp Silwane is een nieuw kamp gelegen in een prachtig, privé natuurgebied dat rijk is aan natuurbehoud, gelegen naast het Hwange National Park, een van de laatste echte grote wildernisgebieden van Zimbabwe. Silwane Conservation Area is een innovatief nieuw project waarbij wat voorheen een jachtgebied was, wordt omgevormd tot een beschermd, fotografisch safarigebied

Het Hwange National Park beslaat ongeveer 15 000 km2 in de noordwestelijke hoek van Zimbabwe. U kunt Hwange en het kamp gemakkelijk bereiken vanuit Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. Wild spotten is ook uitstekend in de droge wintermaanden van juni tot oktober. Tijdens de volle maan kunt u vanaf uw tent ook spectaculaire, door de maan verlichte dieren spotten. Als u een vogelaar bent zijn de zomermaanden van november tot mei een speciale traktatie. Er zijn meer dan 400 soorten vogels!

Accommodatie in Silwane:

Acacia Grove campsite, een prive kampeerplaats. En luxe tented camp. Elke safari tent heeft zijn eigen veranda met uitzicht op de ondergaande zon, zodat u kunt genieten van een privé ‘zonsondergang’ of die vroege ochtend mok koffie wanneer de lucht roze kleurt en de lucht gevuld is met vogelgezang.

Activiteiten:

  • Self drives
  • Night drives
  • Wandelen met gids

Silwane is een perfect en veel minder druk alternatief voor het drukkere Hwange Main Camp. Hwange National Park Zimbabwe.

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Hwange National Park

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie