9.2/10 op basis van 412 reviews

Motopi Campsite

Motopi Campsite is een zeer eenvoudige camping in het Central Kalahari Game Reserve (CKGR). Er is bijvoorbeeld een long-drop toilet en een ‘douche’ waarbij u zelf water meebrengt naar de douchevoorziening. Drinkwater, voedsel en hout voor het kampvuur zult u zelf mee moeten brengen. ‘Back to basic’ en ook weg van de meer toeristische plekken is wat u bij Motopi Camp gaat ervaren. ’s Avonds is deze plek waanzinnig om sterren te kijken. Er staan bijvoorbeeld geen hekken om het kamp en de verschillende Kalahari dieren kunnen vrij door het kamp lopen. Goede kans dat u ‘s-avonds ook een jakhals op bezoek gaat krijgen.

Motopi campsite wordt ingepast in meerdere self drive 4×4 reizen door Botswana. Dit camp in het Central Kalahari Game Reserve is bereikbaar vanaf de Ghanzi of Maun via de Tsau gate. Op de route vanuit het Oosten en Deception Valley kan Motopi als laatste nacht in de Kalahari ingepast worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Accommodatie voorzieningen bij de Motopi Campsite

  • Kampeerplaats met veel ruimte en privacy
  • Douche  (‘bring your own water’)
  • WC (long drop)

Kalahari Woestijn

Het Central Kalahari Game Reserve is gelegen in de Kalahari Woestijn, een zogenaamde halfwoestijn. Meer informatie over de Kalahari vindt u op deze pagina.

De beste periode voor een reis naar het Central Kalahari Game Reserve is de groene tijd. December tot en met maart. Vanaf april tot en met augustus is de Kalahari ook een prima bestemming. September en oktober zijn er droog en dor en in oktober is het eigenlijk te heet voor een bezoek aan dit uitgestrekte gebied.

Wilt u meer lezen over dit bijzondere wildreservaat? Een aanrader is het boek ‘Cry of the Kalahari’ van Marc & Delia Owens. Een must om gelezen te hebben voorafgaande aan uw bezoek aan het Central Kalahari Game Reserve.

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Central Kalahari Game Reserve

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie