9.2/10 op basis van 416 reviews

Bush Camp by Camp Kwando

Aan de oevers van de Kwando-rivier in de Zambezi regio (Kongola) vindt u Bush Camp by Camp Kwando. Dit kamp ligt in Namibië, maar aan de overzijde van de rivier ziet u al naar Botswana. De Kwando-rivier is dan ook de natuurlijke grens tussen deze twee landen. De camping ligt op een terrein naast de chalets van Camp Kwando en is een ideale stopover om de lange reis tussen Kasane en Bagani of Rundu op te breken.

De camping ligt tussen het hoofdgebouw en het eiland en biedt ruimte aan ongeveer tien kampeerplekken en vier privé-campings (met elektriciteitspunt). Als self drive 4×4 campinggast kunt u ook gebruikmaken van het restaurant om lekker te dineren en het zwembad om af te koelen na een warme dag. Bij de receptie kunt u bijzondere game cruises over de Kwando rivier boeken, zeker de moeite waard!

Excursies die u kunt maken zijn bijvoorbeeld een boottocht in de vroege ochtend of een sunset cruise aan het einde van de middag. Wanneer u liever een georganiseerde game drive wilt maken kunt u zowel in de ochtend en einde middag een excursie maken in het Mudumu National Park.

Accommodatie voorzieningen

  • Ruime kampeerplaats met schaduw
  • Warme douches
  • Wasserette
  • Zwembad
  • Wifi (betaald)
  • Excursies boeken receptie

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Kongola

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie