9.2/10 op basis van 416 reviews

Xakanaxa Campsite

De Xakanaxa campsite is een geweldige plek om te verblijven. Het kampeerterrein bestaat uit acht kampeerplaatsen die recht tegenover de Mopane Tongue liggen. Een van de uitlopers van de Okavango Delta. Net als de andere campings in het wildreservaat Moremi biedt de Xakanaxa-camping basisvoorzieningen. Er zijn bijvoorbeeld waterkranen, sanitaire voorzieningen, schaduwrijke campings en ook een braaiplaats. De meeste sites staan ​​onder een boom die wat schaduw biedt en ze delen de wasfaciliteiten. Zonnepanelen worden gebruikt voor warm water en verlichting.

Alle kampen in het Moremi wildreservaat zijn niet omheind. We raden het aan om bijvoorbeeld een ​​fakkel te gebruiken wanneer u in het donker naar de toiletvoorzieningen loopt. Xakanaxa camping biedt je het echte Afrikaanse avontuur tijdens je self drive 4×4-reis door Botswana (en Namibië).

Update: Xakanaxa camping heeft ook 3 mannetjes olifanten die zowel overdag als ’s nachts regelmatig door het kamp komen om te snuffelen op de acacia- en marula-bomen – blijf kalm en blijf uit de buurt (ren niet!), Ze zijn erg gewend aan mensen en zullen u negeren zolang u hen niet stoort.

Accommodatie voorzieningen

  • Ruime campings met veel privacy
  • Kraan
  • Braai
  • Sanitaire voorzieningen

Andere kampeerplaasten in het Moremi Game Reserve zijn bijvoorbeeld Third Bridge en Khwai campsite gelegen bij de North Gate. Als 4e de locatie is er ook nog South Gate campsite gelegen bij de zuidelijke toegang tot dit wildreservaat.

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Moremi Game Reserve

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie