9.2/10 op basis van 412 reviews

Over de Namib Woestijn 4×4 zandduinen hiken en kajak

Een complete rondreis waar u met de 4×4 auto de verschillende hoogtepunten van Namibië gaat bezoeken. Start- en eindpunt zijn Windhoek. Op het programma van deze self drive staan o.a. de Namib woestijn en de zandduinen bij Sesriem, Spitzkoppe, Etosha National Park en het Waterberg Plateau. Een mooie en actieve rondreis door Namibië.

Bij deze pakketreis boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Etosha zodat u gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Tijdens de reis wordt kamperen afgewisseld met vaste locaties zoals B&B’s. Ook deze worden voor u gereserveerd. Deze Namibië reis door de Namib woestijn is inclusief autohuur en reserveringen van de parken. Optioneel bieden wij u een voordelige verzekering voor het afkopen van het eigen risico. De Namib woestijn reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Bent u op zoek naar een Namibië selfdrive door de Himba? Bekijk dan onze 19-daagse Namib Woestijn, Etosha National Park en Himba selfdrive: https://selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namib-woestijn-etosha-himba/.

Etosha Zebra Namib Woestijn
Kajak Namibie
Sesriem Namibia

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Namib Naukluft National Park
 • 3: Sesriem
 • 4: Sossusvlei/Solitaire
 • 5: Swakopmund
 • 6: Swakopmund
 • 7: Spitzkoppe
 • 8: Mijl Honderdacht
 • 9: Palmwag
 • 10: Palmwag
 • 11: Etosha National Park (Olifantsrus)
 • 12: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 13: Etosha National Park (Namutoni)
 • 14: Waterberg Wilderness
 • 15: Waterberg Wilderness
 • 16: Okonjima Nature Reserve
 • 17: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 3 nachten Lodge of B&B
tipi tent icon white 13 nachten kamperen
car icon white 17 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

17dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw 4×4 self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat vervolgens de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Verblijf bij de Arebbusch Travel Lodge.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: aankomstdag.

2

Dag 2: Namib Naukluft National Park

Vandaag reist u af naar het Namib Naukluft National Park. Een niet al te lange rit. Afhankelijk van het vertrek uit Windhoek heeft u in de middag nog de mogelijkheid een wandeling te maken. De Olive Trail is 10 kilometer lang en duurt ca. 4-5 uur. Mocht het in de middag niet lukken de wandeling te maken dan is het ook mogelijk de volgende ochtend deze hike te doen voordat u naar Seriem reist. Verblijf bij Naukluft Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

 

3

Dag 3: Sesriem

Vandaag kunt u nog een korte hike maken in het Naukluft National Park. Na het opbreken van het kamp gaat u vervolgens op pad naar Seriem gelegen bij de zandduinen van de Sossuvlei. Aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 95 km.

4

Dag 4: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De reis op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

5

Dag 5: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Voor de sportievelingen zijn hier activiteiten als Duneboarding, Skydiving en Paragliding. Het activiteitenaanbod is te vinden op https://www.desertbreezeswakopmund.com/?content=acgallery#activities. U verblijft in Alte Brucke Campsite. ’s Avonds kunt u in Swakopmund dineren in een restaurant.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

6

Dag 6: Swakopmund

Vandaag op het programma: kajakken! Vanuit de Walvisbaai ga je het water op, waar je onder andere zeehonden kunt spotten. Je sluit de activiteit af met een gezamenlijk ontbijt. ’s Middags is het mogelijk om een Fat Bike Tour te doen, de Namib Desert in te gaan voor een Little Five Tour of een bezoekje te brengen aan het Swakopmund Museum. U slaapt vannacht nog een nacht in Alte Brucke Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag

7

Dag 7: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u tijd om boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp midden tussen de enorme rotsen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 275 km.

8

Dag 8: Mijl Honderdacht

Na het wakker worden door de zonsopgang, vertrekt u naar Mile 108. Bij de Hentiesbaai heeft u de mogelijkheid om boodschappen te doen, waarna de tocht zich voortzet langs de kust. In Cape Cross kunt u de middag doorbrengen, waar het mogelijk is om een Seal Tour bij te wonen of scheepwrakken te spotten op de Skeleton Coast. Eind van de middag rijd u door naar de Mile 108 Campsite, een eenvoudige, maar mooie kampeerplaats aan de kust.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

9

Dag 9: Palmwag

Vandaag vertrekt u richting Palm, een reis van enkele uren. Maak ’s middags een stop voor een prachtige wandeling door de duinen. Eind van de middag komt u aan bij Palmwag Lodge, waar u zult verblijven in een B&B. Geniet van de zonsondergang en het geweldige uitzicht bij deze accommodatie. U verblijft in Palmwag Lodge Campsite.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 275 km.

 

10

Dag 10: Palmwag

Vandaag staat in het teken van het verkennen van de omgeving. Ga na het wakker worden door de zonsopgang bijvoorbeeld op een Guided Nature Hike of boek een Nature Drive. Wilt u wat meer spanning, ga dan voor een Rhino Tracking Tour en ga op zoek naar neushoorns. Ook kunt u een bezoekje brengen aan een van de uitkijkpunten op de Uniab River. ’s Avonds verblijft u nog een nacht in Palmwag Lodge Campsite.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: rustdag.

11

Dag 11: Etosha National Park (Olifantsrus)

De bestemming van vandaag is Olifantsrus Restcamp in het Etosha National Park. Een locatie die in het verleden als abattoir is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is het een mooie campsite met uitzichttoren en ook een verlichte drinkplaats, waar regelmatig neushoorns, leeuwen en olifanten komen om te drinken. In totaal gaat u drie nachten in Etosha verblijven in drie verschillende restcamps.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 215 km.

12

Dag 12: Etosha National Park (Okaukuejo)

De reis gaat verder in Etosha National Park, na een tocht van 130 kilometer met prachtige uitzichten komt u aan bij Okaukuejo Restcamp. Deze voorheen militaire post staat bekend om de grote hoeveelheid dieren en de karakteristieke stenen toren. Dit kamp is ook de thuisplaats voor het Etosha Ecological Institute. Boek een Night Drive of Game Drive met een gids en ga op avontuur door de natuur in de omgeving. Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd in het restaurant.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

13

Dag 13: Etosha National Park (Namutoni)

Vandaag rijdt u door naar Namutoni Restcamp, gelegen in het oosten van Etosha National Park. Neem een duik in het zwembad en geniet van de smaken van de Afrikaanse keuken in het restaurant. Ook is het hier mogelijk om boodschappen te doen voor de laatste dagen van de reis. Breng een bezoekje aan Klein Namutoni, een grote waterplas waar vaak giraffen en zebra’s te vinden zijn. Vanwege de Fisher’s Pan dichtbij is dit ook de ideale locatie om vogels te spotten.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 135 km.

14

Dag 14: Waterberg Wilderness

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet – werelds grootste meteoriet. Daarna rijdt u door naar Waterberg. Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. U verblijft bij Waterberg Plateau Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

15

Dag 15: Waterberg Wilderness

Vandaag brengt u de dag door rondom Waterberg Wilderness. Boek een Plateau Hike waarin u meer leert over de cultuur in deze omgeving en uitzicht heeft op de vallei en de vlakten van de Kalahari. Wilt u wat meer avontuur, kies dan voor een Rhino Drive. Leer meer over de geschiedenis van het gebied door de History Path te bewandelen, of bezoek de Botanical Garden in een van de Nature Trails. Ben je op zoek naar meer ontspanning, boek dan een Sundowner op Mount Olympus en geniet van een glaasje bubbels met een prachtig uitzicht op de vallei. U verblijft vanavond nog een nacht in Waterberg Plateau Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

16

Dag 16: Okonjima Nature Reserve

In de ochtend verlaat u het Waterberg Plateau. De laatste stop van deze self drive is het Okonjima Nature Reserve. U kunt hier zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Omboroko Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 105 km.

17

Dag 17: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2024 en 2025. De 17-daagse Namib Woestijn 4x4 zandduinen hiken en kajak is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.630,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.430,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.720,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.490,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.560,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.030,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.730,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.720,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.490,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 159,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Kayak excursie
Een duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie