9.2/10 op basis van 416 reviews

Lesotho

Lesotho wordt ook wel het ‘Tibet van Afrika’ genoemd. De steile bergen en het dramatische landschap komen u tijdens uw self drive door Lesotho tegemoet!

Aangezien Lesotho wordt omringd door Zuid-Afrika zijn deze landen goed te combineren. Maar hoewel ze zo dicht bij elkaar liggen, zijn de twee landen ontzettend verschillend! De wegen in Lesotho zijn voornamelijk gravelwegen, waarvoor een 4×4-auto zeker is aan te raden. Voor de spectaculaire Sanipas is deze zelfs verplicht! In het bergachtige koninkrijk kunnen actievelingen hun hart ophalen. Of u nu wilt wandelen, mountainbiken of een Basotho pony trekking wilt maken, in het indrukwekkende landschap van Lesotho kan het allemaal! De Basotho, de lokale bevolkingsgroep van Lesotho, is altijd gastvrij om u te ontmoeten. Zij leven nog grotendeels volgens hun traditionele leefwijze.

Highlights Lesotho

Zoals gezegd is Lesotho ontzettend bergachtig. De volledige oppervlakte van het land is minimaal 1000 meter hoog! De hoogste berg van Lesotho en tevens van heel Zuidelijk Afrika is de Thabana Ntlenyana. Deze ‘prachtige kleine berg’, wat de naam in de taal Zuid-Sotho betekent, is maar liefst 3482 meter en ligt in de Drakensbergen, noordelijk van de indrukwekkende Sanipas. De Sanipas is een bergpas aan de oostgrens met Zuid-Afrika. Met uw 4×4-auto kunt u hier een prachtige tocht maken! Onze pakketreis leidt via deze route Lesotho in. Een ander bergachtig district is Malealea. Hier kunt u naar hartenlust wandelen, mountainbiken en paardrijden! De lokale Basotho gemeenschap is vanuit hier ook goed te bezoeken. Tenslotte mag u de Katse Dam niet overslaan. Deze 185 meter hoge stuwdam ligt in de Malibamatsorivier in het noorden van Lesotho. U kunt hier een tour met gids boeken of simpelweg van het uitzicht genieten!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt naar Lesotho losse autoverhuur en een 27-daagse pakketreis in combinatie met omliggende landen Zuid-Afrika en eSwatini aan. In de winter maanden zij de meer remote routes niet aan te raden maar in de zomer zijn er mooie ruige en afgelegen tracks beschikbaar naar afgelegen gebieden in Lesotho.

Wanneer u Lesotho zelfstandig wilt bezoeken raden wij aan om uw autohuur te starten en eventueel eindigen in Johannesburg (Zuid-Afrika).

Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Drakensbergen Zuid-Afrika

Hoogtepunten

Katse Dam

De hoogste dam van Afrika met een schitterend uitzicht over de heuvels van Lesotho

Malealea

Het ideale wandelgebied in Lesotho

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie