9.2/10 op basis van 416 reviews

Dqae Qare San Lodge

Net buiten Ghanzi in Botswana ligt de Dqae Qare Game Farm. Deze Farm biedt veel meer dan alleen een overnachting op een mooie plaats. De Dqae Qare Game Farm is eigendom van en wordt gerund door de San (bosjesmannen). Het is een sociale onderneming en ondersteunt de plaatselijke San D’Kar-gemeenschap door middel van werk. Het is een belangrijk project geweest voor de culturele overleving van de San mensen. Hier laten de San u graag uitgebreid kennismaken met hun cultuur en leefwijze. Op de Game Farm worden tal van activiteiten georganiseerd die u een kijkje geven in de leefwijze van de bosjesmannen. U kunt onder andere mee kijken hoe zij vuur maken, sieraden maken, traditioneel dansen en mee op een bush walk met gids.

De camping ligt op 300 meter van de Lodge in Ghanzi, Botswana onder grote Camelthorn-bomen. Hierdoor heeft elke kampeerplaats altijd voldoende schaduw.  Er zijn tien individuele kampeerplaatsen met traditionele San windbrekers en een ronde vuurplaats met braai. Er is ook een grote overdekte ruimte met een afwasgelegenheid. Als gast op de camping bent u van harte welkom om op afspraak bij de Lodge te komen om te dineren. Ook kunt u van alle lodge faciliteiten gebruik maken. Het bereik naar de buitenwereld is in deze afgelegen plek beperkt.

Dqae Qare is een vaste stopover bij de 24-daagse Namibië en Botswana selfdrive reis.

Accommodatie voorzieningen

  • Schaduwrijke kampeerplaats
  • Eigen braai
  • Zwembad
  • Culturele activiteiten

NB: helaas is deze accommodatie op dit moment gesloten. Een goed alternatief is Palm Afrique.

Andere accommodaties in Ghanzi

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie