9.2/10 op basis van 418 reviews

Mozambique kent een lange kustlijn. Bijna 3000 kilometer langs de Indische Oceaan. Om deze reden trekt het land ook veel reizigers aan die willen snorkelen of duiken. De schoonheid van Mozambique maakt reizen ernaar toe populair. Het land kent een oppervlakte die 20 keer groter is dan Nederland, waardoor het goed te verkennen is met eigen vervoer.

Zelf op weg

Self drive reizen door Mozambique kennen vaak een start in buurland Zuid-Afrika. Vanuit Johannesburg, waar veel intercontinentale vluchten aankomen, kan per huurauto via het Krugerpark naar Mozambique gereden worden. De ideale periode om naar Mozambique af te reizen is tussen mei en oktober. Het land kent namelijk een regenseizoen van oktober tot maart. Het klimaat in Mozambique is tropisch tot subtropisch.

Steden

Behalve prachtige natuur langs ondermeer een uitgestrekte kustlijn, heeft Mozambique meer te bieden. Vergeet tijdens uw reis geen bezoek te brengen aan de vele, mooie en gezellige stadjes. Ze worden gekenmerkt door oude koloniale gebouwen, pittoreske marktjes en knusse winkeltjes.

De combinatie van natuur en fraaie steden zorgt ervoor dat naar Mozambique afreizen, een inspirerende beleving wordt. Uw self drive reizen naar Mozambique starten bij Selfdrive4x4x.com met betrouwbaar autoverhuur.