9.2/10 op basis van 416 reviews

Mountain Zebra National Park

Het Mountain Zebra Park heeft haar naam te danken aan het aantal Berg Zebra’s dat hier leeft. Er leven ongeveer 300 van deze Zebra’s in het National Park. Ze zijn iets kleiner dan de Burchell Zebra en hebben strepen die dichter op elkaar staan.

Er zijn nog tal van andere dieren in dit park te vinden. Zo leven hier onder andere zes cheetah’s, leeuwen, hartebeest, springbok, en de struisvogel.  Genoeg te zien! Al is het park an sich ook erg de moeite waard. Uitgestrekte velden, savannegrassen en hoge bergen en kliffen. Een mooi gebied om zelf op game drive te gaan. Vanuit het kamp worden ook verschillende activiteiten georganiseerd zoals guided game drives en de spannende cheetah trekking. Met deze trekking gaat u met een ranger te voet op pad met een GPS opzoek naar de cheetah. Er is geen garantie dat u de cheetah zult zien, maar in veel gevallen lukt dit wel. En dan kunt ongelooflijk dichtbij deze indrukwekkende beesten komen.

Het park ligt op 20 minuten rijden van het stadje Cradock. Een prima plaats om boodschappen te doen en te lunchen voor u doorgaat.

Activiteiten

Accommodaties in Mountain Zebra National Park