9.2/10 op basis van 416 reviews

Mapungubwe National Park

Het Mapungubwe National Park heeft historische waarde door de Mapungubwe mensen die hier geleefd hebben. Tussen 1000 en 1300 was de stad Mapungubwe het centrum van een pre-Shona koninkrijk waar de mensen leefden van landbouw en veeteelt.

Na 1300 raakte de stad in verval en werd deze vergeten tot in 1932 een lokale bewoner het bestaan van de stad rapporteerde. Sindsdien worden er opgravingen gedaan in dit gebied leren we steeds meer over de leefwijze van deze mensen. Niet alleen vanwege de archeologische locatie is dit gebied interessant. Ook de indrukwekkende natuur en haar bewoners maken dit gebied interessant.

De ligging op de grens met Zimbabwe en Botswana en de samenvloeiing van de Sashe en Limpopo rivier maken het uitzicht spectaculair. Daarnaast heeft u een goede kans veel olifanten te zien en zijn er ook enkele neushoorns in het park. Leeuwen en luipaarden komen hier ook voor. U kunt hier game drives maken en relaxen, genieten van de zonsondergang en een braai op de campsite.

De combinatie van de boeiende geschiedenis en het aparte natuur en zijn bewoners maakt het Mapungubwe National Park zeker het bezoeken waard. Selfdrive4x4.com biedt verschillende reizen langs het Mapungubwe National Park.

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in Mapungubwe National Park