9.2/10 op basis van 421 reviews

Gariepdam

Het dorp Gariepdam heeft zijn naam te danken aan de grote stuwdam in de Oranjerivier, 3 kilometer ten zuiden van het dorp. Rond 1960 werden de eerste huizen hier gebouwd voor de arbeiders die de Gariep Dam bouwden. Door deze dam is Lake Gariep ontstaan. Het meer beslaat, wanneer het helemaal vol is, maar liefst een oppervlakte van 374 km2.

De bouw van de Gariep Dam was een van de grootste civieltechnische projecten in Zuid-Afrika. De dam werd gebouwd om te voorzien in de groeiende vraag naar water en elektriciteit. Door de dam wordt water bespaard dat normaal naar de oceaan zou stromen. Gariep Dam is de grootste dam in Zuid-Afrika. Met dit project werd de stroming van de rivier beter beheerst door een betrouwbare watervoorziening te bieden aan de boeren en mensen naast de Oranjerivier.In 1971 werd de dam, na zes jaar bouwen, afgerond. De muur van de dam is maar liefst 88 meter hoog en 914 meter lang.

Tegenwoordig is Gariepdam een perfecte plek voor toeristen die willen ontspannen. Gardiepdam ligt aan het stuwmeer waardoor u hier na een dag rijden heerlijk kunt zwemmen of kunt genieten van andere watersporten. Het natuurgebied trekt overdag veel vis- en bootliefhebbers aan. ’s Avonds kunt u hier fantastisch sterren kijken.

Activiteiten

Accommodaties in Gariepdam