9.2/10 op basis van 416 reviews

Central Kalahari Game Reserve Kamperen

Ervaar zelf de “rust” in de Kalahari Woestijn. Via Selfdrive4x4.com kunt u een reis maken dwars door het Central Kalahari Game Reserve. U gaat bijvoorbeeld kamperen op afgelegen kampeerplaatsen. Midden in de bush! Geen voorzieningen. Wel is er een eenvoudige long drop toilet. En ook kunt u zelf een “bush douche” vullen met water. Maar omdat er geen kraan is kunt u beter water besparen. En dus het douchen maar even uitstellen!

De kampeerplaatsen in de Kalahari liggen middenin de natuur en zijn niet omheind. Het is geen uitzondering dat dieren het kamp komen. U zult niet de eerste zijn die bijvoorbeeld een hyena of leeuw spot vanaf de kampeerplaats. De jakhals is meestal ook een vaste gast die uw kampeerplaats even komt uitchecken. Want wellicht is er toch wat eetbaars te vinden!

Gecko’s in de Kalahari

De nacht in de Kalahari wordt ingeluid door de duizenden krekels met hun hoge getjirp. Ook de “barking gecko” laat van zich horen. Als je klein maar toch met veel bent is het mogelijk een heleboel kabaal te produceren. Stil zal het niet zijn gedurende de nacht. En wanneer de jakhalzen elkaar huilend antwoorden wordt het opgevoerde concert nog wat groter. Of tot slot de leeuwen gaan brullen in de vroege ochtend.

Maar de nachten in de Kalahari Woestijn zijn de beste die u kunt beleven tijdens uw Botswana reis. Met Selfdrive4x4.com kunt u kiezen uit diverse Botswana reizen die dit gebied doorkruisen. Een onvergefelijke ervaring en zeer zeker de moeite waard.

Kampeerplaatsen in het Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari Game Reserve kamperen
Kori Camp Central Kalahari
Rondreis Botswana Sunrise at Sunday Pan Kalahari Botswanao

Wanneer kamperen in de Kalahari?

De beste tijd om de Kalahari te bezoeken is het groene seizoen (ca. december t/m maart) en de aansluitende maanden, april, mei en juni. De nachten worden wel koud in juni en na augustus wordt het erg dor en droog. September en oktober zijn de heetste maanden.

Campsites beschikbaar in de Kalahari:

Ons aanbod Botswana reizen met ook een bezoek aan de Central Kalahari:

Naast deze reizen kunnen wij voor u ook bijvoorbeeld een maatwerk kampeerreis verzorgen naar het Central Kalahari Game Reserve.

3 op Reis in de Kalahari:

In Maart 2018 heeft Chris Zegers voor 3 op Reis het Central Kalahari Game Reserve bezocht. Een reis georganiseerd door Selfdrive4x4.com. Kijk hier de aflevering terug!

Foto’s gemaakt in het Central Kalahari Game Reserve: