9.2/10 op basis van 418 reviews

Zambia

Indrukwekkende natuurwonderen zijn te vinden in de nationale parken van Zambia. Met haar soms minder makkelijk begaanbare wegen is Zambia een land voor ervaren Afrikareizigers. Een self drive reis door Zambia  is een avontuurlijke manier om alle hoeken van dit prachtige land te bekijken.

De meeste reizigers kiezen er voor Zambia te bezoeken tussen begin april en eind november. Gedurende de regentijd is Zambia moeilijk te bereizen, zelfs met een 4×4 kunt u dan veel plaatsen niet bereiken. Autohuur is beschikbaar vanuit Livingstone bij de Victoria Falls en vanuit Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Tevens is het mogelijk een 4×4-auto te huren vanuit Lilongwe, Malawi. Autohuur in Zambia is relatief duur. Wanneer u meer tijd beschikbaar heeft dan is het advies om uw rondreis te starten en eindigen in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Highlights Zambia

Uitgestrekte savannes, meren en ontzettend veel wildlife: dat is Zambia! Dit Afrikaanse land heeft veel te bieden. Op de grens met Zimbabwe vinden we twee bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, namelijk de Victoria Falls en het stuwmeer Kariba. Verder naar het midden van Zambia liggen de belangrijkste wildparken North en South Luangwa National Park en ook het Kafue National Park. Hier treft u zeker weten wildlife aan! In het noorden van Zambia bevindt zich het indrukwekkende Tanganyikameer, het langste zoetwatermeer ter wereld. Dit meer is ongeveer 670 kilometer lang en ligt in vier landen: Zambia, Tanzania, Burundi en Congo-Kinshasa. Wie van watersporten houdt zal zich hier zeker thuisvoelen!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt naar Zambia losse autoverhuur en maatwerk pakketreizen aan. Naast bijvoorbeeld de 16-daagse reis van Johannesburg naar Livingtone. 16-daagse pakketreis naar Zambia, Zuid-Afrika en Botswana. Losse autoverhuur is bijvoorbeeld mogelijk vanuit Livingstone, Lusaka en Lilongwe (Malawi). Autohuur in zelf Zambia is relatief duur.

Wanneer u meer tijd beschikbaar heeft voor een 4×4 Self Drive vakantie door Zambia dan is ons advies de reis te starten en eindigen in Johannesburg (Zuid-Afrika) of eventueel Kasane (Botswana).

Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Zambia wildlife
Victoria Falls
Leeuw Botswana

Activiteiten

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie