9.2/10 op basis van 416 reviews

Mozambique

Met ruim drieduizend kilometer kust aan de Indische Oceaan is Mozambique een waar paradijs voor de avontuurlijke reiziger. Naast enkele wildparken staat een self drive door Mozambique vooral in het teken van de zee.

Duiken en snorkelen is op veel plaatsten mogelijk! De kleine en grote plaatsjes langs de kust zijn zeer de moeite van een bezoek waard. Kleurrijke marktjes, winkeltjes en oude koloniale gebouwen uit de vorige eeuw kunnen bezocht worden. Uw self drive door Mozambique start bij Selfdrive4x4.com! Autohuur voor Mozambique is mogelijk voor een meerprijs vanaf bijvoorbeeld Maputo. De meeste reizigers kiezen er echter voor om in Johannesburg (Zuid-Afrika) te starten. Niet alleen goedkoper, maar u kunt zo ook gemakkelijk het Kruger National Park meenemen in de reis! Vanuit Lilongwe (Malawi) zijn ook 4×4 huurauto’s beschikbaar waarmee u bijvoorbeeld het noorden van Mozambique kunt bezoeken.

Highlights Mozambique

De kust van Mozambique is maar liefst 2655 km lang! Hiermee is deze kust aan de Indische Oceaan een van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit Afrikaanse land. Breng een bezoek aan Ponta d’Ouro, Ponto do Barra en Praia de Tofo voor prachtige standen en schattige dorpjes. Inhambane en Vilankulo zijn iets grotere steden aan de kust. Maar ook in de zee is genoeg te bezichtigen! Mozambique heeft meerdere eilandengroepen die u per boot kunt aandoen, zoals de Barazuto archipel, Quirimbas archipel en Mozambique Island.

De kust en de zee zijn niet alleen voor watersport geschikt, maar ook voor het spotten van wildlife! Waar u ook wildlife zult tegenkomen is in een van de nationale parken in het binnenland van Mozambique, zoals in Gorongosa National Park of Chimanimani National Park. Deze laatste beslaat een groot deel van de Chimanimani Mountains en is geschikt voor stevige hikes met gids!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt naar Mozambique losse autoverhuur aan en of een reis waarbij er gedeeltelijk accommodaties geboekt worden.

Mozambique is goed te combineren met omliggende landen Zuid-Afrika, Malawi, Zimbabwe en eSwatini. Door de uitgestrekheid van Mozambique is het niet eenvoudig een rondreis te maken door alleen Mozambique.

Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Mozambique

Activiteiten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie