9.2/10 op basis van 418 reviews

Malawi

Een self drive roadtrip door Malawi: een onbekende maar bijzondere bestemming voor ervaren Afrikareizigers! Malawi biedt een combinatie van avontuurlijke safari’s, prachtige stranden en hoge bergen.

Malawi is een van de landen die onze reizigers bezoeken nadat zij eerst Botswana of Namibië hebben bezocht en meer van Zuidelijk Afrika willen ontdekken. Selfdrive4x4.com biedt 4×4-autohuur aan vanuit Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Vanuit Lilongwe kunt u gemakkelijk een rondreis maken en ook de naburige landen bezoeken! Hierdoor kan een combinatie worden gemaakt met bijvoorbeeld Luangwa National Park (Zambia) of de Indische Oceaan (Mozambique). Het nadeel is dat autohuur in Malawi relatief duur is in vergelijking met Zuid-Afrika, maar het is de trip zeker waard!

Highlights Malawi

Malawi wordt gekenmerkt door water en dan met name grote meren. Lake Chilwa, lake Malobe en lake Chiuta vallen echter in het niets vergeleken met het machtige Lake Malawi! Na het Victoriameer en het Tanganyikameer is het Malawimeer met zijn 560 km het langste meer van Afrika. Het ligt in drie landen: Malawi, Mozambique en Tanzania. Voor iedereen is er wat te doen. Luieren op het strand, hiken langs de kust en zeker watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Ook de inlanders komen hier graag.

Wanneer u genoeg bent afgekoeld kunt u met uw 4×4 op weg naar de vele nationale parken die Malawi bezit, bijvoorbeeld Liwonde National Park en Majete Natuurreservaat. Wildlife vindt u hier gegarandeert! U kunt de hoogte in in het Mulanjegebergte en Zoma plateau. Een stevige hike mag hier niet ontbreken. Zoals u ziet is Malawi een prachtige en betoverende self drive bestemming!

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt naar Malawi losse autoverhuur en een 13-daagse pakketreis door Zuid-Malawi aan. Malawi is ook goed te combineren met omliggende landen Zambia, Zimbabwe en Mozambique. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Plantage
Lake Malawi

Activiteiten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie