9.2/10 op basis van 421 reviews

Drakensberg National Park

Het gebergte van het Drakensberg National Park is een van de meest dramatische landschappen van Zuid-Afrika. De hoge pieken, groene vallei en ruige kliffen vormen een waanzinnig gebied voor wandelaars en klimmers. Het Nationale Park is opgedeeld in drie delen: de Noordelijke, Centrale en Zuidelijke berg. Deze gebieden zijn niet goed met elkaar verbonden dus als u het Nationale park wilt gaan ontdekken, raden wij aan eerst te kiezen welk gedeelde u wilt zien.

De Noord-Drakensberg begint in de provincie Free State in het Golden Gate Highlands National Park en strekt zich uit tot het Royal Natal National Park. Het gebergte is bijna 3.500 meter hoog. De centrale Drakensberg is het grootste deel van de berg en bevat Cathedral Peak, Champagne Castle en Giant’s Castle. Het zuidelijke deel van de Drakensberg loopt langs wat de Transkei wordt genoemd en in de regio’s Underberg en Sani Pass.

Als u van wandelen houdt, is deze omgeving met vele wandelpaden zeer geschikt. U kunt kiezen voor wandelingen van een paar uur, een hele dag of meerdere dagen.  Ook voor vogelliefhebbers is er voldoende te doen. Niet alleen zijn er veel vogels in het wild in dit gebied te zien, er zijn hier ook verschillende roofvogelcentra die bezocht kunnen worden. Er zijn veel activiteiten om op verschillende manieren het landschap te ontdekken.

De bekendste pass door dit gebied is de Sani Pass. Deze pass is de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Het is een behoorlijk steile pass, maar met de 4×4 auto kunt u deze goed doorkomen. Wanneer u eenmaal boven bent, heeft u een waanzinnig uitzicht over de bergtoppen van het Drakensberg National Park.

Selfdrive4x4.com biedt verschillende reizen aan die langs het Drakensberg National Park gaan.

Activiteiten

Accommodaties in Drakensberg National Park