9.2/10 op basis van 418 reviews

Over de Namibië reis

Met 18 dagen tot uw beschikking kunt u in een rustig reistempo met uw 4×4 huurauto Namibië verkennen. De volgende hoogtepunten worden bezocht: de Fish River Canyon, de rode zandduinen bij Sossusvlei, het desolate Deadvlei en de Namib woestijn. Vervolgens  Swakopmund en de Atlantische kust. Bij Spitzkoppe kunt u genieten van de bijzondere zonsondergang. Daarna gaat de reis verder naar het Damaraland, Kaokoland en de Himba, het Etosha National Park en tot slot het Waterberg Plateau National Park. Tijdens de self drive 4×4 reis geniet u tussen de hoogtepunten door van rijden door het waanzinnige weidse landschap dat Namibië biedt. De rondreis Namibië is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke. De standaard auto is een Toyota Hilux Double Cab 4×4.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • Een complete verzekering voor het eigen risico via a.s.r. (inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road)
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een duidelijke landkaart van Namibië

Andere varianten op deze Namibië reis zijn de 14-daagse reis en de 22-daagse reis. Ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rondreis Namibië gericht op het noordelijke deel van het land: Kaokoland en Himba reis.

Kokerboom Namibië rondreis
Spitzkoppe Namibie
Etosha National Park

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Marienthal
 • 3: Keetmanshoop
 • 4: Ai Ais/Fish River Canyon
 • 5: Aus
 • 6: Sesriem
 • 7: Sossusvlei/Solitaire
 • 8: Swakopmund
 • 9: Spitzkoppe
 • 10: Ugab Rhino
 • 11: Twyfelfontein
 • 12: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 13: Etosha National Park (Halali)
 • 14: Etosha National Park (Namutoni)
 • 15: Waterberg Plateau National Park
 • 16: Waterberg Plateau National Park
 • 17: Okonjima Nature Reserve
 • 18: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 15 nachten kamperen
car icon white 18 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

18dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek bij Arebbusch Travel Lodge, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de rondreis Namibië waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive reis.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 5 km.

2

Dag 2: Marienthal

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Marienthal. Rijdend richting de Kalahari krijgt u direct een indruk van de uitgestrektheid van Namibië. Een makkelijke eerste reisdag, zodat u kunt wennen aan de auto en het links rijden. Aan het begin van de middag kunt u aankomen bij de Kalahari Anib Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 320 km.

3

Dag 3: Keetmanshoop

Vandaag gaat u verder op weg naar het zuiden. Hier vindt u het Kokerbomenbos en Giant’s Playground, een zeer karakteristieke rotsformatie. De Kokerbomen zijn vreemde en zeldzame Aloë-achtige bomen. De holle stammen worden door de Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Prachtige landschapsfoto’s zijn hier te schieten. U verblijft bij Quivertree Forest Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 280 km.

4

Dag 4: Ai Ais/Fish River Canyon

Na het opbreken van het kamp wordt koers gezet naar de één na grootste canyon ter wereld: De Fish River canyon. Vervolgens rijdt u door een fantastisch landschap naar de warmwater hotsprings van Ai Ais. U kunt hier ontspannen in het warme (45 graden) binnen- en buitenbad. U verblijft bij Ai-Ais Hotsprings Spa Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 270 km.

5

Dag 5: Aus

Na eerst nog ’s ochtends vroeg een heerlijk “stoombad” genomen te hebben is er vandaag weer een flinke rit richting het noord/westen. Het landschap en de rust die Namibië brengt gaat u vandaag goed ervaren. In Klein Aus is het heerlijk wandelen en u kunt de wilde paarden van Namibië spotten. Er is daarnaast de mogelijkheid om nog een mountainbike trail te doen. U verblijft bij Desert Horse Campsite in Klein Aus Vista.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 350 km.

6

Dag 6: Sesriem

Vandaag op weg naar, wat door velen wordt beschouwd al het hoogtepunt van hun rondreis Namibië: de Sossusvlei. De weg naar Sesriem is trouwens helemaal niet vervelend. Na elke bocht is er weer een mooi fotomoment. Niet te lang blijven fotograferen anders kom je niet voor het donker aan. U verblijft bij Sesriem Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 350 km.

7

Dag 7: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang. Een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. De rondreis Namibië op en neer naar de duinen is ongeveer 120 km. U overnacht ’s avonds aan de voet van de Spreetshoogte pas. Dit is nog ongeveer 110 km rijden vanaf Sesriem. U verblijft bij het bijzondere Camp Gecko.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230km

8

Dag 8: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is bed & breakfast Desert Breeze met een uniek uitzicht. In Swakopmund is het mogelijk om te dineren in een restaurant.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

9

Dag 9: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive 4×4 reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. U verblijft bij Spitzkoppe Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

10

Dag 10: Ugab Rhino

Vandaag vervolgt de 4×4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijk om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is wel een extra omweg van ca. 80 km).

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

11

Dag 11: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, liggen vandaag voor de wielen op weg naar Twyfelfontein. U rijdt een ongekend mooie route door Damaraland. Wij adviseren de gehele dag te gebruiken voor deze route. Want hoewel de reisafstand kort is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. U verblijft bij Mowani Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

12

Dag 12: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Twyfelfontein gaat uw rondreis Namibië vervolgens nu naar het Etosha National Park. In totaal verblijft u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u bijvoorbeeld grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn ook een echte aanrader. U kunt deze ook gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. De eerste nacht verblijft u in het Okaukuejo Restcamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km

13

Dag 13: Etosha National Park (Halali)

Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Bij de verlichte waterhole van Halali heeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze drinkplaats. De tweede nacht verblijft u bij Halali.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

14

Dag 14: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Deze derde nacht in Etosha verblijft u op de Namutoni campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

15

Dag 15: Waterberg Plateau National Park

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet (werelds grootste). Daarna reist u verder door naar Waterberg. U verblijft bij Waterberg Plateau Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

16

Dag 16: Waterberg Plateau National Park

Nog een nacht bij Waterberg Plateau Campsite. Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied wat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. U kunt mee op een guided hike met de plaatselijke rangers.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

17

Dag 17: Okonjima Nature Reserve

U laat het Waterberg Plateau achter u en reist verder naar het zuiden. De laatste stop van deze self drive is het Okonjima Nature Reserve. U kunt hier bij voorbeeld zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Omboroko Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230 km.

18

Dag 18: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u d.m.v. een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor verschillende data in 2024 en 2025 voor de rondreis Namibië 18 dagen reis. De Namibië reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van ook de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.510,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.240,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.350,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.815,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.475,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.510,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.240,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.885,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.505,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.255,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.065,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.635,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.340,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2025)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.515,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.940,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.575,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 168,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een duidelijke landkaart van Namibië
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie