Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Tips & Advies

Op deze pagina enkele practische tips en adviezen van Selfdrive4x4.com welke u kunt gebruiken tijdens uw self drive 4x4 reis. Tevens diverse documenten die u kunt downloaden en gebruiken als voorbereiding op uw self drive reis.

Vastzitten in het zand:
Tijdens een self drive reis in Botswana of Namibië is de kans groot dat u een keer vast komt te zitten in het zand. Bijvoorbeeld op het traject tussen Moremi en Chobe of de laatste 4 kilometer 4x4 track op weg naar de zandduinen in Namibië. Tijdig de bandenspanning omlaag brengen zal u helpen om niet vast te komen zitten. Wanneer u toch vast zit in het zand is duwen en sprokkelhout de meest effectieve methode om er zelf uit te komen. Dit dan in combinatie met het wegscheppen van zand onder de assen van de wagen. Wanneer u vast zit, probeer dan eerst achteruit te rijden, vaak lukt het zo om weer los te komen. Bij een tweede poging om door het zand te komen, moet u dan proberen meer snelheid te houden. 

Bandenspanning:
Een lagere bandenspanning heeft als voordeel dat u minder snel vast zit in het zand. Van 3-4 bar naar ca. 2 bar en in extreme situaties minder dan 2 bar. Belangrijk is wel om te weten dat u ook de afstand van de onderzijde van de wagen tot de bodem kleiner maakt. De kans dat u vast komt te zitten doordat de assen de grond raken is daardoor groter. Verlaag alleen de bandenspanning als het echt nodig is. Verhoog de bandenspanning direct wanneer u weer op een vaste ondergrond rijdt zoals asfalt of gravel. Te hard rijden met lage bandenspanning veroorzaakt extreem veel hitte waardoor de band volledig kapot zal raken. Tevens is een zachte band meer gevoelig voor lekrijden door scherpe stenen of doorns. NB een compressor aan boord van uw 4x4 is vaak niet zwaar genoeg om snel de grote 4x4 banden op te pompen, zoek bij voorkeur een plaats in de schaduw voor het weer oppompen van de banden.

De high-lift jack:
De high-lift jack (hi-lift jack) is een zeer handig stuk gereedschap en een aantal auto's is hiermee uitgerust. Gebruik is echter niet zonder gevaar en het is vrij eenvoudig (ernstig) gewond te raken bij verkeerd gebruik. Het is aan te raden de intoductie video goed te bekijken zodat u van te voren op de hoogte bent hoe deze krik te gebruiken. De high-lift jack wordt in Afrika meestal ingezet voor het opkrikken van de auto wanneer deze vast zit in het zand of in de modder. Wanneer de wagen op een harde ondergrond staat en wanneer er bijvoorbeeld een wiel moet worden verwisselt dan is het advies altijd de normale (hydrolische) krik te gebruiken. NB wanneer het mechanisme van de hi-lift jack niet goed werkt, gebruik dan WD40 of een soortelijke spray om het mechanisme te smeren.

Informatie over grensovergangen en regelgeving:

Informatie over het reizen met kinderen naar Zuidelijk Afrika:

Meet & Greet:
Tijdens onze meet & greet in Hilversum kunt u ook al u vragen stellen m.b.t. het rijden met een 4x4 in Afrika.

4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis