Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Zuid-Afrika & Swaziland Self Drive 23 dagen

Offerte aanvragen

Een 23-daagse rondreis met 4x4 auto door Zuid-Afrika. Deze self drive is een combinatie van kamperen en vaste accommodaties. U reist van Johannesburg naar het Kruger Park, Swaziland, de Indische Oceaan kust, Hluhluwe National Park, de Drakensbergen en het Golden Gate National Park.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel met volledige kampeeruitrusting. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Toyota Landcruiser, Toyota Fortuner) dan de standaard auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel is deze reis aan te passen door eerst naar het Golden Gate National Park te reizen. Tevens kan de route aangepast worden met een bezoek aan Lesotho en het oversteken van de Sani Pas. Een mogelijkheid is ook aan het einde van de reis door te vliegen naar Kaapstad.

Bekijk reisroute

Dag 1: Johannesburg/Pretoria
De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend volgt de overdracht/instructie van uw 4x4 en dan kunt u de weg op voor uw eerste reisdag. Accommodatie: kamperen/B&B (afh. vlucht).

Dag 2: Graskop
Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de panorama route in het oosten van Zuid-Afrika. Onderweg kunt u een stop overwegen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Accommodatie: Self catering Chalet. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 3: Swadini 
Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panorama-route. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Kruger National Park (Letaba)
Na het zien van de prachtige vergezichten op de panoramaroute, staat vandaag het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen 4x4 auto en u kunt optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANPARKS zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien Accommodatie: kamperen. Reisafstand 170 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 5 Kruger National Park (Satara)
Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het zuiden en het volgende camp, Satara. U bent compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Het rijden in het Kruger National Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien! Accommodatie: kamperen. Reisafstand 90 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 6: Kruger National Park (Lower Sabie)
Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming van vandaag. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 100 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 7: Kruger National Park (Berg en Dal)
Vandaag gaat u op weg naar het uiterste zuiden van het Kruger Park. Deze regio kenmerkt zich door een kleine rots bergen en ligt over het algemeen iets hoger dan de rest van het park waardoor het aangenamer kan zijn qua temperatuur in de zomer. De wild dogs en rhinos worden hier vaak gespot. Accommodatie: kamperen Reisafstand 120 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 8 en 9: Malolotja National Park
Na het Kruger National Park steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk Swaziland. Malolotja kenmerkt zich door een schitterend landschap en is een waar wandelparadijs. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 10: Mlilwane Game Sanctuary
Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, 4x4 tracks, paardrijden en zelfs mountainbiken behoort hier tot de mogelijkheden. Accommodatie: bed & breakfast. Reisafstand: 60 km, reistijd ca. 1 uur.

Dag 11 en 12: Mkuze Game Reserve
Dit Game Reserve is een goed bewaard geheim gebleven. Leeuwen, buffels en olifanten kom je hier niet tegen, maar wel de rhino en naast de vele antilopen kun je ook een luipaard te zien krijgen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 13 en 14: St. Lucia
Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader om de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 15: iSimangaliso Wetlands
U vindt hier unieke flora en fauna en vaak versperren neushoorns u de weg. De campsite ligt heerlijk vlak bij het strand. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 16 en 17: iMfolozi National Park/Hluhluwe
Vanaf de Indische Oceaan reist u met uw 4x4 auto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe/iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier de mogelijkheid de Big Five te spotten. Accommodatie: Self catering Safari tent. Reisafstand 110 km, reistijd 3 uur.

Dag 18 en 19: Drakensbergen National Park
Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken. Accommodatie: Lodge. Reisafstand 380 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 20 en 21: Golden Gate National Park
Uniek gebied met zeer aparte rotsformaties. Wandelen en fotograferen vandaag! Accommodatie: kamperen. Reisafstand 110 km, reistijd 2 uur

Dag 22: Suikerbos Nature Reserve
De laatste bestemming van deze selfdrive4x4 reis. Even nog rustig bijkomen van drie weken genieten en de balans opmaken. Accommodatie: self catering chalet. Reisafstand 320 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 23: Terugvlucht
Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het depot van uw 4x4 leverancier en uw transfer naar het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand 180 km, reistijd ca. 3 uur.

Optionele verlengingen:
Vanaf Johannesburg een aansluitende vlucht naar Kaapstad voor verblijf van enkele dagen in deze stad bij Kaap de Goede Hoop.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis