Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho Self Drive 27 dagen

Offerte aanvragen

Een 27-daagse 4x4 reis door Zuid-Afrika vanaf Johannesburg naar Kaapstad. Deze Zuid-Afrika reis is een combinatie van kamperen en vaste accommodaties. U reist van Johannesburg naar het Kruger Park, Swaziland, de Indische Oceaan kust, Hluhluwe National Park, de Drakensbergen, de Sani Pas & Lesotho via o.a. Graaf Reinet, Knysna naar Kaapstad.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt, is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel met volledige kampeeruitrusting. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Toyota Landcruiser, Toyota Fortuner) dan de standaard auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel is deze reis aan te passen door in Kaapstad de auto eerder in te leveren en in een lodge/hotel te verblijven dichter bij het centrum en de Waterfront van Kaapstad. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bekijk reisroute

Dag 1: Johannesburg/Pretoria
De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht, de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend volgt de overdracht/instructie van uw 4x4 auto en dan kunt u de weg op voor uw eerste reisdag. Accommodatie: kamperen of ox wagon. Reisafstand 80 km. reistijd ca. 1 uur.

Dag 2: Graskop
Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de panorama route in het oosten van Zuid-Afrika. Onderweg kunt u een stop overwegen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Accommodatie: Self catering Chalet. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 3: Swadini 
Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panorama-route. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Kruger National Park (Letaba)
Na het zien van de prachtige vergezichten op de panoramaroute staat het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zodoende een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen 4x4 auto en u kunt optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANPARKS. Zij bieden onder andere wandelingen met ranger en night drives aan. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 170 km, reistijd ca. 3 uur. 

Dag 5: Kruger National Park (Satara)
Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het Zuiden en het volgende camp, Satara. U bent compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Het rijden in het Kruger Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien! Accommodatie: kamperen. Reisafstand 90 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 6: Kruger National Park (Lower Sabie)
Op deze derde dag in het Krugerpark is Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 100 km, reistijd ca. 4 uur. 

Dag 7 en 8: Hlane National Park (Swaziland)
Na het Kruger National Park steekt u vandaag de grens over naar het kleine Koninkrijk Swaziland. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 9: St. Lucia (Zuid-Afrika)
Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader om de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij te gaan zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 300 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 10: iSimangaliso Wetlands
U vindt hier unieke flora en fauna en vaak versperren neushoorns u de weg. De campsite ligt heerlijk vlak bij het strand. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 1 uur.

Dag 11 en 12: Hluhluwe/iMfolozi National Park
Vanaf de Indische Oceaan reist u met uw 4x4 auto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe/iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier de mogelijkheid de Big Five te spotten. Accommodatie: Self catering Safari Tent. Reisafstand 110 km, reistijd 3 uur. 

Dag 13 en 14: Drakensbergen - Cathedral Peak
Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken. Accommodatie: Lodge. Reisafstand 370 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 15: Sani Pass (Lesotho)
Op deze dag rijdt u naar het "Tibet van Afrika", te weten Lesotho. Via de steile en uiterst spectaculaire Sani Pass komt u het land binnen. 4x4 is hier verplicht... Accommodatie: Chalet. Reisafstand 315 km, reistijd 5 uur.

Dag 16: Katse Dam
Via gravelwegen die van vallei naar vallei gaan, kunt u het mooie berglandschap van Lesotho vandaag ontdekken. Deze dag eindigt bij de Katse Dam. Accommodatie: B&B. Reisafstand 200 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 17 en 18: Malealea
Malealea is heerlijk voor de actievelingen onder ons. Pony trekking, wandelen, mountainbiken en een bezoek aan de lokale gemeenschap zijn hier uitstekende dagbestedingen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 315 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 19: Lake Gariep (Zuid-Afrika)
Vanuit Lesotho daalt u weer af naar Zuid-Afrika. Op weg naar de zuid/west kust van Zuid-Afrika heeft u vandaag een stop bij de Gariep Dam waar u o.a. heerlijk kunt zwemmen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 310 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 20 en 21: Graaf Reinet (Camdeboo National Park)
Dit pittoreske plaatsje is opgericht in 1786 en een bezoek op zichzelf al waard. Tevens kunt u zich vergapen aan de meest fantastische vergezichten in de ‘Valley of Desollation’. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 270 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 22 en 23: Knysna
Vandaag aankomst aan de Garden Route van Zuid-Afrika. Knysna heeft veel uitjes in petto. Bezoek het nabij gelegen Knysna Forest of doe een activiteit op/in het water. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 325 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 24, 25 en 26: Cape Town
U sluit deze self drive af met enkele dagen in The Mother City. Kaapstad heeft heel veel te bieden. Een bezoek aan de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en het universiteit stadje Stellenbosch zijn een must. Accommodatie: Chalet. Reisafstand 500 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 27: Terugvlucht
Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het depot van uw 4x4 leverancier en uw transfer naar het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 1 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis